etoro

BAHIA- una dintre cele 27 de unități federative ale Braziliei.

Bahia este una dintre cele 27 de unități federative ale Braziliei iar capitala este orașul Salvador. Se învecinează cu unitățile federative Sergipe, Alagoas, Pernambuco și Piauí la nord, Tocantins și Goiás la vest și Minas Gerais și Espírito Santo la sud. La est are ieșire la Oceanul Atlantic. În 2007 Bahia avea o populație de 14.076.212 de locuitori și suprafață de 567.692,67 km², fiind împărțită în 7 mezoregiuni, 32 de microregiuni și 417 de municipii.

In 2016, se stie, toti ochii vor fi atintit pe Rio de Janeiro, cu ocazia Jocurilor Olimpice. Pana atunci, lumea merge la Bahia, in nord-estul Braziliei, destinatie extrem de “trendy” datorita amestecului de culturi, peisajului de carte postala si noilor hoteluri luxoase.

In satul Trancoso, designerul olandez Wilbert Das a deschis Uxua Casa Hotel, realizat din materiale reciclate si vechi barci de pescuit abandonate. Iar Salvador di Bahia, pe langa carnaval, este faimos atat pentru Pelourinho District, un fel de “templu” al shopping-ului, cat si pentru Zank Hotel si Pestana Bahia Lodge, ambele oferind o priveliste spectaculoasa asupra Oceanului Atlantic.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"