etoro

Canionul 7 scari-un defileu sapat in calcar!

Canionul 7 scări are o lungime totală de 160 m şi o diferenţă de nivel de 58 m. Acesta este format din 7 trepte situate la diverse înălţimi pe care pârâul Şapte scări şi-a format cursul şi care formează o impresionantă serie de cascade. Pentru a trece prin canion, au fost amenajate în total 7 scări metalice şi numeroase pasarele. Cea mai lungă scară are în jur de 15 m şi oferă o privelişte spectaculoasă. Străbaterea canionului durează în jur de 30 minute, iar pentru a evita accidentarea, e necesar să aveţi încălţări adecvate de munte.

Ne-am întors la Cabana 7 scări pe un traseu ocolitor. Aici ne-am încărcat bateriile dând iama la micul bufet, iar după ce am cumpărat câteva suveniruri am coborât încet spre maşină. Pe drum am întâlnit un număr considerabil de turişti, dintre care mulţi străini, ceea ce m-a bucurat nespus.

Canionul 7 scări este unul dintre cele mai surprinzătoare locuri pe care care am avut ocazia să le văd la noi în ţară. Dacă vă place natura, cu siguranţă veţi aprecia frumuseţea acestui loc frumos amenajat!

Făcând o mică excursie prin județul Brașov, am fost surprinsă să descopăr acest obiectiv turistic în mijlocul naturii. Canionul 7 scări, situat în Masivul Piatra Mare, este un defileu săpat în calcar, format din șapte trepte și care se transformă în cascade atunci când nivelul pârâului Șapte Scări crește.

Am ajuns în localitatea Timișul de jos, de lângă Brașov, iar de acolo am ținut drumul către Domeniul Dâmbu Morii, unde am făcut dreapta până am ajuns la o barieră, unde de altfel am și lăsat mașina. Traseul este marcat de culoarea galbenă și pare a fi unul ușor, durata fiind de aproximativ o oră.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"