etoro

Cascada Ciucas-este situata in cadrul Defileului Hasdatelor!

Munții Trascăului fac parte din lanțul muntos al Carpaților Occidentali și cu toate că înălțimea lor este sub 1400 de metri par destul de impunători. Atracția turistică este dată de complexitatea și diversitatea peisagistică, pasionații de munte găsesc aici creste, culmi întrerupte de văi prăpăstioase, priveliști de o frumusețe aparte, cătunele și satele risipite nu doar pe văi și în depresiuni ci și pe creste. Râurile Arieș și Valea Hășdatelor au săpat, s-au zbuciumat și au format în calcarele jurasice rupturi de pantă, repezișuri, cascade și marmite de o frumusețe care îți taie răsuflarea.

Cascada Ciucaș este situată în apropiere de Turda, la ieșirea din Cornești, comuna Mihai Viteazu, în Defileul Hășdatelor. Valea Hășdate adună pe o întindere de 31 km apele mai multor pâraie. La ieșirea din Cheile Turzii se îndreaptă spre satul Cornești unde se varsă în râul Arieș. Înainte de vărsare la aproximativ 1.5 km se îngustează și formează Cascada și Lacul Ciucaș.

Valea Hășdate curge printr-un traseu șerpuit, printre stânci abrupte, se prăvălește apoi de la o înălțime de doar 5 m într-o marmită, formând la baza cascadei un mic lac. Prin cădere apa creează efectul de jacuzzi. Cascada Ciucaş este un loc căutat vara de turiști pentru scăldat, dar și pentru a beneficia de un masaj natural. Apa este mai caldă spre seară când poate depăși chiar și 25 de grade.

Cascada Ciucaș este cea mai frumoasă și spectaculoasă cascadă din Transilvania, este locul perfect pentru iubitorii de natură și liniște. Cei care ajung aici pot face plajă, se pot scălda sau pot face plimbări pe jos sau cu bicicleta. Dacă ajungeți în zonă nu ratați traseul turistic Cheile Turzii – Izvorul Popii – Valea Arineilor – Ciucaș, marcaj bandă galbenă sau Cheile Turzii – Dealul Ciuma Goală – Ciucaș, marcaj triunghiul galben.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"