etoro

Cateva dintre cele mai interesante locuri pe care trebuie sa le vizitati in 2013

Peisaj de vis Între Jocurile Olimpice, filmele filmate în locaţii exotice şi explozia muzicii pop coreene, unele locuri de pe glob s-au aflat în centrul atenţiei în ultimele câteva luni. Ne-am îndreptat privirea spre locurile cu o dezvoltare intensă, tentinţele culturale şi festivalurile golbale, pentru a găsi cele mai interesante destinaţii pe care să le vizitaţi în 2013.

Sunt o mulţime de tărâmuri neexplorate încă, ce oferă nişte experienţe în aer liber fabuloase, oraşe care trec printr-o renaştere a culturii şi locuri pe care puţini turişti le vizitează, dar care au enorm de multe de oferit şi la preţuri accesibile. Iată câteva dintre locurile pe care merită să le vizitaţi în 2013.

Antarctica oferă privelişti uimitoare şi activităţi extreme.
Peisaj AntarcticaCu secete fără precedent, uragane şi anotimpuri neaşteptat de cale (sau reci) care se petrec în lume, e tot mai greu să negăm şi ignorăm încălzirea globală, iar cel mai bun exemplu este Antarctica, unde sloiurile de gheaţă se topesc într-un ritm alarmant. Asta înseamnă că e momentul prielnic pentru a vizita Antarctica, cel mai uscat şi mai rece continent de pe pământ. Acolo sunt peisaje care îţi taie respiraţia, iar intervenţia omului asupra naturii este una minimă. De asemenea, puteţi vedea foci elefant, pinguini sau balene.

Brooklyn, New York, va avea mai multe hoteluri şi restaurante ca niciodată.
Peisaje din Brooklyn, New York Chiar dacă Brooklyn nu este chiar o zonă fierbinte nouă, oraşul New York va deveni şi mai fierbinte în 2013, cu mai multe hoteluri, restaurante şi cafenele pentru a atrage localnicii şi turiştii. Numai anul trecut s-au deschis cinci noi hoteluri în Brooklyn, inclusiv Wythe Hotel, Hotel BPM şi Hotel Indigo, care fac oraşul mai accesibil pentru vizitatori, iar acesta este doar începutul, pentru 2013 se preconizează deschiderea a încă 10 hoteluri.

Nashville, Tennessee, va continua să-şi clădească renumele de „Oraşul Muzicii” odată cu deschiderea unor noi muzee dedicate muzici şi Centre de Convenţii.
Fotografii din Nashville, Tennessee Serialul produs de către cei de la ABC „Nashville” a adus „Oraşul Muzicii” în atenţia americanilor, dar oraşul era deja o atracţie turistică pentru străini de ani de zile. Conform oficialităţilor americane, oraşul Nashville a fost gazda a aproximativ 11 milioane de turişti în anul 2012. Se preconizează că anul acesta numărul turiştilor va creşte, deoarece oficialităţile locale plănuiesc noi construcţii şi evenimente.

Se află deja în construcţie „Music City Center”, un nou centru de convenţii de peste 365 de mii de metri pătraţi, al cărui inaugurare este programată pentru Mai 2013; Muzeul Johnny Cash (inaugurarea este programată pentru primăvara lui 2013); şi extinderea muzeului „Country Music Hall of Fame” (Legendele Muzicii Country). Şi pentru a primi cum se cuvine turiştii, se vor deschide alte patru mari hoteluri în zonă.

Nashville nu este denumit drept „Oraşul Muzicii” degeaba: el găzduieşte muzeul „Country Music Hall Of Fame” şi nemaipomenitele localuri cu muzică bună precum „Bluebird Cafe”, „Ryman Auditorium” şi „Grand Ole Opry”. Aceste localuri vor cimenta şi mai tare renumele de capitala muzici country.

Philadelphia, Pennsylvania, va deveni o importantă destinaţie pentru iubitorii de artă.
Philadelphia, Pennsylvania, va deveni o importantă destinaţie pentru iubitorii de artă. Preţurile mici şi stilul de viaţă convenabil atrag artiştii şi transformă oraşul Philadelphia într-o destinaţie extraordinară. „The City of Brotherly Love”, are deja unele dintre cele mai frumoase opere de artă în aer liber din ţară. Este faimos pentru picturile murale care impodobesc clădirile din oraş. Programul de Artă Murală al oraşului coordonează aceste picturi.

Fundaţia Barnes şi-a dezvăluit noul proiect pe care-l va inaugura în Mai, anul acesta, în Philadelphia: o clădire de aproape 30 de mii de metri pătraţi, pe care se va afla o colecţie impresionantă de picturi. Şi Muzeul de Artă din Philadelphia are planuri măreţe pentru anul acesta, printre care o expoziţie a artistului francez Fernand Léger

Mexico City, Mexic, va pune la dispoziţie oferte de călătorie avantajoase.
Mexico City, Mexic, va pune la dispoziţie oferte de călătorie avantajoase. În ciuda titlurilor înfiorătoare despre războiul drogurilor din Mexic, s-au înregistrat nişte cifre uimitoare în legătură cu turiştii care au vizitat acest oraş anul trecut. În primele şase luni ale anului 2012 deja se înregistrase un număr de peste 12 milioane de turişti. Cererile de cazare au crescut cu 7 procente în Mexico şi s-au inaugurat numeroase hoteluri noi anul trecut. Oraşul Mexico este al doilea cel mai vizitat oraş din Mexic, după Cancun.

Pe lângă hotelurile şi restaurantele „de fiţe” sunt şi foarte multe oferte pentru oamenii simpli care vor să admire frumuseţile oraşului, în special în Districtul Federal (D.F.), unde se pot face o mulţime de lucruri gratis, cum ar fi plimbatul prin piaţa Zocalo şi până bronzat în Chapultepec Park.

Cartagena, Columbia, va fi mai accesibilă ca niciodată.
Cartagena, Columbia, va fi mai accesibilă ca niciodată. La fel ca şi Mexic, Columbia era (probabil încă este) recunoscută în principal pentru violenţele şi cartelurile de droguri, dar acum ţara a devenit una dintre cele mai populare destinaţii turistice din America de Sud. Turismul în Columbia a crescut cu 300% din 2002, conform datelor oficialităţilor columbiene.

Cartagena, cel mai vizitat oraş din Columbia, este un oraş încântător şi primitor aflat lângă marea Caraibiană, cu hoteluri butic neobişnuite şi hanuri. Poţi alege să explorezi oraşul sau să stai pe plajă într-o locaţie luxoasă din Bocagrande.

Marseille, Franţa, va fi Capitala Culturală Europeană.
Marseille, Franţa, va fi Capitala Culturală Europeană. Fiind Capitala Culturală Europeană, Marseille se va transforma într-un centru cultural anul acesta, găzduind diferite evenimente şi expoziţii pe toată perioada lui 2013. Aflat pe coasta mediteraneană, în sudul Franţei, în oraş s-au construit noi galerii şi locaţii pentru a trece cu bine peste această provocare. De asemenea, s-au deschis şi câteva noi hoteluri pentru a găzdui iubitorii de artă. Sursa foto: businessinsider.com

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"