Ce să vizitezi într-un weekend prelungit în județul Botoșani

Deși poate că nu se numără printre cele mai populare destinații turistice din România, județul Botoșani ascunde o mulțime de locuri excepționale. Un weekend prelungit aici nu numai că-ți pune la dispoziție atracții turistice interesante, dar îți dă și posibilitatea să te bucuri de natură și de peisaje excepționale, ce par desprinse din albumele cu fotografii. Uite care sunt obiectivele turistice din județul Botoșani pe care nu ar trebui să le ratezi.

Botoșani

Cel mai important oraș din județul Botoșani este locul perfect pentru a-ți începe călătoria. Fie că vrei să faci o plimbare prin Parcul Mihai Eminescu, să te bucuri de atmosfera din Centrul Vechi sau să vezi Monumentul Eroilor, în Botoșani o să găsești o mulțime de locuri interesante.

Printre cele mai importante obiective turistice din județul Botoșani se numără Casa Memorială Nicolae Iorga, pe care trebuie neapărat să o vizitezi. Aceasta este locuința în care a stat familia marelui istoric Nicolae Iorga în perioada 1876 – 1880. Deși familia a locuit aici în chirie și pentru o perioadă relativ scurtă de timp, casa este considerată monument istoric, are o expoziție permanentă și este singura dintre locuințele din copilăria savantului care a fost păstrată.

Dacă vizitezi casa memorială poți să vezi manuscrisele lui Iorga, fotografii originale, diplomele primite din partea unor instituții academice excepționale din Europa, precum Sorbona sau Cambridge. De asemenea, poți să vezi ziare, reviste și cărți scrise sau editate de marele istoric român.

Casa_memorial_Nicolae_Iorga_Botoani

Ipotești

Tot în județul Botoșani se află și satul Ipotești, acolo unde s-a născut unul dintre cei mai importanți poeți ai României, Mihai Eminescu. Astfel, dacă ai de gând să petreci un weekend prelungit în județul Botoșani, merită să faci o oprire și la casa memorială a poetului. Muzeul are o poveste destul de complicată și asta pentru că locuința a rămas în paragină timp de zeci de ani. Reconstrucția a fost făcută în 1034, fără a respecta structura originală. Apoi, în 1979 s-a inaugurat noua construcție, de data aceasta una care respectă originalul. De asemenea, muzeul a fost finisat și amenajat în așa fel încât să reînvie atmosfera anilor în care aici a trăit Mihai Eminescu și familia acestuia.

După ce vizitați exponatele din Casa Memorială Mihai Eminescu puteți să vă bucurați și de priveliștea minunată oferită de lacul din Pădurea Baisa (aflat la aproximativ 4 km de casa memorială), despre care se spune că a fost o importantă sursă de inspirație pentru ilustrul poet.

De asemenea, tot în acest sat, pe lângă casa în care a copilărit scriitorul mai puteți să vizitați și Memorialul Ipotești, în patrimoniul căruia se găsește o bisericuță, o casă tradițională de epocă, un muzeu și o bibliotecă.

casa_memoriala_eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *