Cele mai frumoase 13 locuri pentru a te deconecta

Cape York Peninsula

În lumea noastră hiperconectată, mereu în cea mai mare viteză, unii profită de vacanţele lor pentru a se relaxa, pentru a se deconecta departe de telefoane şi de laptopuri. Vacanţele te ajută să te rupi de lumea modernă şi de tehnologie măcar pentru câteva zile.

Iată care sunt cele 13 destinaţii perfecte pentru a te deconecta şi pentru a te apropia de natură.

India, Ladakh, Rumbak Village. National Geographic Student Expeditions trek. Students trekking in valley.
Sursa foto: toptravel.us

Regiunea Ladakh în India. Ladkah este regiunea cea mai înaltă şi cea mai meridionala din India. Este foarte puţin populată, este celebră pentru peisajele sale extraordinare de munte dar şi pentru influenţele culturii tibetane şi nepaleze.

Perito Moreno
Sursa foto: flickr.com

Gheţarul Perito Moreno din Argentina. Aflat în Patagonia argentiniană, gheţarul Perito Moreno are partea din faţă de peste 5000 de metri altitudine şi are o înălţime de 170 de metri. În plus, avansează cu 2 metri pe zi.

Fiordurile din partea de vest a Islandei. Fiordurile sunt mai puţin cunoscute decât norvegienii dar sunt la fel de frumoase. Pentru a le descoperi mai bine, te sfătuim să închiriezi o maşină şi să le parcurgi liniştit.

Chapada diamantina
Sursa foto: Wikipedia.org

Parcul Naţional Chapada Diamantina din Brazilia. Aflat în statul Bahia din partea de nord –est a Braziliei, Parcul Naţional Chapada Diamantina se compune din diferite tipuri de păduri şi adăposteşte numeroase specii de animale endemice. Un paradis pentru toţi iubitorii de natură.

Cascadele Kaieteur din Guyana. Numite pentru a onora şeful tribului Patamona, cascadele Kaietur se aruncă de la o înălţime de 226 de metri în fluviul Potaro din Guyana şi sunt deci de patru ori mai înalte decât cascada Niagara. Sunt deci extrem de impresionante.

Insulele Pitcairn în Insulele Pacificului. Este un teritoriu britanic din Pacific care are doar 50 de locuitori pe o suprafaţă totală de 47 metri pătraţi. Majoritatea locuitorilor descind din vechea populaţie polineziană.

svalbard
Sursa foto: copperconcept.org

Arhipelagul Svalbard din Norvegia. Iată un teritoriu norvegian care se află în extremitatea de nord a Europei. O destinaţie turistică minunată care nu are mai mulţi urşi albi decât locuitori…. Este locul ideal pentru a admira aurora boreală dar şi o destinaţie privilegiată pentru a admira fauna de la Polul Nord.

Insula yemenită Socotra. Aflată în Oceanul Indian, această mică insulă este celebră pentru speciile sale vegetale endemice mai ales pentru arborii săi cu forme inedite. Aici vei găsi peisaje demne de Tara minunilor a lui Alice.

Deşertul Gobi din Mongolia. Deşertul Gobi este compus din stepe saline semi-deşertice care se bucura de un climat riguros. Numeroase populaţii nomade se află aici, perpetuând tradiţia şi cultura mongolilor.

Marele Canion din Statele Unite. Este un sit emblematic de aici şi un loc unic în genul său. Are o bogăţie geologică extraordinară şi atrage o mulţime de vizitatori în fiecare an.

Cape York Peninsula
Sursa foto: reefnoutback.com.au

Peninsula Cape York din Australia. O destinaţie care te va frapa datorită poziţiei sale izolate. Aici sunt păduri tropicale dense şi savane vaste cu numeroase specii de animale.

Satul Ittoqqortoomiit din Groenlanda. O comunitate care nu este accesibilă numai cu vaporul, câteva zile pe an. În restul anului se ajunge aici doar cu elicopterul.

Insula Paştelui, în largul regiunii Chile. Este una din cele mai izolate destinaţii de aici. O insulă care continua să fascineze curioşii cu misterele sale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *