etoro

Circuit de Spa-Francorchamps-ocul de desfășurare al Grand Prix-ului belgian de Formula 1 și al curselor de anduranță Spa 24 de ore și 1000 km.

Proiectat în 1920 de Jules de Thier și Henri Langlois Van Ophem, cursul inițial în formă de triunghi a folosit drumurile publice între orașele belgiene Francorchamps, Malmedy și Stavelot. Traseul trebuia să găzduiască cursa inaugurală în august 1921, dar acest eveniment trebuia anulat deoarece nu era decât un singur participant. Prima cursa a masinilor a avut loc la circuit in 1922, si doi ani mai tarziu a avut loc prima intalnire a celebrului razboi 24 Hours of Francorchamps. Circuitul a fost folosit pentru prima oară în cursele Grand Prix în 1925.

Vechiul circuit al Spa era în esență un curs de viteză cu șoferii care gestionau viteze medii mai mari decât pe alte piste de curse. Pe atunci, belgienii s-au mândri cu un circuit foarte rapid și pentru a îmbunătăți viteza medie, în 1939, în partea de jos a valei Eau Rouge, numită Ancienne Douane (până în 1920, a existat aici un birou vamal al Imperiului German ), a fost tăiat scurt cu o maturare mai rapidă pe deal, numită Raidillon . Până în anul 2000, era posibil să călătorești pe pista de curse când era încă un drum public.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"