etoro

Damasc- capitala Siriei, fiind și cea mai veche capitală a lumii continuu funcțională.

Orașul Damasc are o vechime de peste 9.000 ani. De-a lungul timpului, a fost cucerit de romani, bizantini ,arabi si otomani, fiind astăzi un important centru economic, cultural, comercial și politic.

Damascul a fost prima capitală a noii lumi arabe, a Imperiului Umeyad, începând cu anul 636, sub califul Umar. Istoria Damascului și a Siriei este apoi legată de schimbările de dominație arabă din zonă. În 1400, Siria a căzut pentru 100 de ani sub dominatia mongolă. Pentru următorii 400 de ani, sirienii au fost ocupați de Imperiul Otoman. Istoria modernă a țării începe în 1946, an din care Siria devine independenta.

Îmbrăcamintea sumară nu este permisă în afara piscinei și a plajelor. O tinuta vestimentara conservatoare este recomnadta in timpul excursiilor.
Fumatul in locuri publice si mancatul pe strada in timpul sarbatorii de Ramadan este interzis. De asemenea, in restaurante sunt interzise bauturile alcoolice, chiar si pentru crestini sau nonmusulmani.Obicieului oferirii de cadouri este foarte bine primit si apreciat. Ei insisi fac cu placere diverse cadouri musafirilor sau partenerilor de discutii si afaceri.Fotografierea in vecinatatea obiectivelor militare si a statiilor de transmisii sunt interzise.

Damas, in limba araba inseamna apa.Renumele orasului intrat in istoria universala prin vechime si vestigii arhitectonice este completa de secretul fabricarii otelului de Damasc. Sabiile celebre in secolele medievale, fabricate la Damasc, sunt pe nedrept uitate. Detaliul de recunoastere al tehnicii de Damasc sun cercurile de la suprafata obiectelor.Sabiile din otel de Damasc sunt foarte rare in lume. Cateva rarisime piese pot fi vazute la Muzeul de istorie din Berna.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"