Arhiva pentru ‘De Vizitat’ Category

etoro

Remarcabilul Golf Halong cu apele sale de smarald se intinde in Delta Fluviului Rosu!

“Ar fi multe de spus despre golful Halong, dar cel mai bine ar fi sa mergi acolo sa il vezi cu proprii ochi. Si neaparat sa iti iei inima in dinti si sa urci cele foarte multe trepte pe Ti Top Island, de unde ai o imagine de neegalat asupra uneia dintre cele 7 minuni naturale ale lumii. Iar seara, pe puntea vasului, savurand un cocktail, sa te lasi prada spectacolului apusului de soare, unul cum rar mi-a fost dat sa vad.” Sorin Stoica

“Golf Halong, una dintre minunile naturale ale lumii noi, unde stanci de calcar impadurite impanzesc apele albastre ale Golfului Halong, creand povesti cu dragoni, perle, mirodenii, civilizatii demult apuse, luptatori neinfricati sau tineri indragostiti. Trebuie sa iti lasi putin ochii si mintea sa descopere tot ceea ce acest cadru iti ofera. Este unul dintre cele mai frumoase locuri ale Vietnamului.”

Citeste restul articolului »

Capodopera a naturii in Argentina: Ghetarul Perito Moreno!

Ghetarul Perito Moreno este situat la 78 de kilometri de orasul El Calafate, in partea de sud-vest a provinciei Santa Cruz.
Numele ghetarului vine de la exploratorul Francisco Moreno, care a studiat acest ghetar la mijlocul sec. al XIX-lea.
Ghetarul Perito Moreno are o suprafata de 250 de kilometri patrati si o inaltime medie a ghetii de 74 de metri deasupra suprafetei lacului Argentino.

Citeste restul articolului »

Giant’s Causeway – Podul de piatră al uriaşilor celtici!

Dacă vă întrebaţi care este cel mai popular obiectiv turistic al Irlandei de Nord, sau care este cel mai important simbol pentru toţi irlandezii… ei bine, nu este celebrul whiskey irlandez, nici măcar harpa barzilor celţi, faimoasa frunză verde de trifoi sau pleiada de zâne, eroi sau spiriduşi din mitologia insulei verzi a lui Eire. Nu. Dacă vreţi să luaţi contact cu esenţa acestui ţinut cu o cultură şi istorie originală şi fascinantă, atunci trebuie neapărat să vizitaţi podul de piatră al uriaşilor Fionn şi Benandonner!

Citeste restul articolului »

Sahara el Beyda – Deşertul Alb al Egiptului!

Deşertul Sahara este un loc imens şi pe cât de spectaculos este ca un tot unitar, anumite zone din el sunt cu adevărat speciale. Un exemplu ar fi Sahara el Beyda sau Deşertul Alb al Egiptului. Da! Nu aţi înţeles greşit! „Sahara” tradus din arabă înseamnă „deşert”. Sahara el Beyda este situat în vestul Egiptului în depresiunea Farafra, a doua cea mai mare ca suprafaţă, dar cea mai puţin populată regiune a ţării de pe Nil, având doar în jurul a 5.000 de locuitori, la jumătatea drumului dintre Dakhla şi Bahariya.

Citeste restul articolului »

Dealurile de Ciocolată, peisajul misterios din Filipine!

Dealurile de ciocolată (Chocolate Hills în engleză, Tsokolateng Burol în filipineză) reprezintă o formaţiune geologică neobişnuită în provincia Bohol, Filipine. Există cel puţin 1.260 de dealuri (dar pot ajunge la circa 1.776 dealuri), răspândite pe o suprafaţă de peste 50 de kilometri pătraţi.

Dealurile formează un teren ondulat, apar ca movile, în general de formă conică şi aproape simetrice. Dimensiunile lor variază de la 30 până la 50 de metri înălţime, cea mai mare fiind de 120 de metri. În timpul sezonului uscat, dealurile acoperite cu iarbă uscată capătă o culoare maro, ca ciocolata, părând a fi adevărate “bomboane” de ciocolată, de aici venindu-le numele de Chocolate Hills.

Citeste restul articolului »

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"