etoro

Depresiunea Afar-o depresiune geologică, include “Afar Triple Junction “.

Depresiunea Afar este singurul loc de pe glob unde poate fi studiată la zi deriva continentelor.[1]

Afar este cunoscută ca unul din leagănele hominizilor, care conține Middle Awash (Sit arheologic), locul unde s-au descoperit fosile hominide, cum ar fi Ardi, (Ardipithecus); Craniul Gawis, locul celei mai vechi unelte din piatră din lume și Hadar, locul unde a fost găsită Lucy, specimenul fosilizat de Australopithecus afarensis.

Depresiunea Afar include Deșertul Danakil și cel mai jos punct din Africa, Lacul Assal (155 de metri sub nivelul mării). Numai râul Awash se varsă în depresiune, unde se termină într-un lanț de lacuri care au salinitatea crescută. Dallol este, de asemenea, parte a depresiunii și este unul dintre cele mai fierbinti locuri pe tot parcursul anului de oriunde de pe Pământ, cu un record la umbră de 64.4 ° C. Temperaturile variază de la aproximativ 25 ° C în timpul sezonului ploios (septembrie-martie) la 48 ° C în timpul sezonului uscat (martie-septembrie).

Zonele joase ale depresiunii Afar sunt afectate de căldură și secetă. Nu există nicio ploaie pentru cea mai mare parte a anului, și mediile anuale ale precipitațiilor sunt încadrate în intervalul 100 – 200 milimetri, cu mai puțină ploaie mai aproape de coastă. Râul Awash, curge spre nord-est, prin sudul depresiunii Afar, oferă o centură îngustă verde și permite condiții de viață pentru flora și fauna din zonă și pentru populația Afar, o populație nomadă care trăiește în deșertul Danakil. La proximativ 128 de kilometri de la Marea Roșie, Awash se termină într-un lanț de lacuri sărate, unde apa se evaporă la fel de rapid cum este furnizată. Aproximativ 1200 km ² din Depresiunea Afar sunt acoperiți de sare, și mineritul sării este încă o sursă majoră de venit pentru multe triburi Afar.

Biomul din Depresiunea Afar este caracterizat de tufărișuri de deșert. Vegetația este în cea mai mare parte limitată la plante rezistente la secetă, cum ar fi arbori mici (de exemplu specii de copac dragon), arbuști și ierburi. Viața sălbatică include multe ierbivore, cum ar fi zebra Grevy, gazela Soemmering, antilopa Beisa și, în special, populația ultimilor măgari sălbatici africani (Equus africanus somalicus). Păsările includ struțul, ciocârlia lui Archer care este o specie endemică (Heteromirafra archeri), pasărea secretar, etc.. În partea de sud a câmpiei, în Etiopia, se află Rezervația Mille-Sardo (stabilită în 1973). Multe fosile au fost descoperite în regiunea Awash, nu numai hominizi, ci și elefantoizi, crocodili și hipopotami.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"