etoro

Descopera insula Cayo Coco, Cuba

Insula Cayo Coco, aflată în provincia Ciego de Avila în partea de nord a Cubei este cea mai mare insulă din Arhipelagul Sabana – Camagüey şi a patra ca mărime din Cuba. Cayo Coco, Cayo Romano şi Cayo Guillermo fac parte dintr-o grupare de mai multe insule numite «Grădinile Regelui» care fac şi ele parte din acelaşi arhipelag.

cayo coco

Sursa foto: tripadvisor.com

Numele de Cayo Coco vine de la o pasăre ibis albă numită în Cuba – Pajaro Coco – pasărea albă. Se pare că insula a fost descoperită de către Velazquez.

Insula oferă 22 de km de nisip alb şi de ape turcoaz. Ea posedă una din cele mai frumoase plaje din ţară şi o importantă rezervaţie de păsări de mare. 85% din insulă este acoperită cu vegetaţie şi poţi admira aici peste 200 de specii de păsări. Cayo Coco are cea mai mare populaţie de păsări flamingo pe suprafaţa sa, dar şi mulţi alţi pelicani pe care îi vei putea admira în timpul plimbărilor pe aici. Aici liniştea este cuvântul de ordine. Ape turcoaz, nisip alb, vegetaţie luxuriantă şi faună exotică… un loc pentru relaxare de o incredibilă frumuseţe naturală. Cayo Coco este şi paradisul pădurilor de mangrove.

cayo coco hotel

Sursa foto: hotels.iberostar.com

Plaja Pilar nu este singura plajă spectaculoasă de aici. Cayo Coco şi regiunile din jur mai posedă şi alte plaje frumoase, precum Las Coloradas, Playa Larga, El Paso sau Flamencos, foarte apreciată pentru plimbările pe cai.

Cayo Coco este şi unul din cele mai frumoase locuri pentru scufundări, un loc cu formaţiuni de corali şi cu cele mai diverse peisaje cu ape limpezi, mai ales cu «La Jaula», un loc de 30 de metri adâncime,  «Las Coloradas» un loc cu o adâncime de 12 metri cu grote şi tuneluri sau «Casaca» unde vei putea admira baracude. «Los Tribunes» are şi rechini şi o mulţime de specii de peşti exotici.

cayo coco cuba

Sursa foto: pixbam.com

Înainte de dezvoltarea turismului de aici, Cayo Coco era o insulă pustie, deşi se spune că piraţii frecventau această regiune.

Cayo Coco este un veritabil loc turistic, un veritabil paradis pe pământ atât pentru cei care iubesc relaxarea şi odihna cât şi pentru cei care preferă scufundările sau sporturile nautice. Cayo Coco este deci un mic colţ de paradis care îi va încânta atât pe amatorii de scufundări cât şi pe cei care sunt în cuplu. Romantică, liniştită şi magnifică, această destinaţie nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"