etoro

Dinant- reședință de arondisment în Provincia Namur.

Localitatea este situată pe malul fluviului Meuse, la 90 km sud de Bruxelles, 25 km sud de Namur și la 16 km nord de Givet, la frontiera franceză. Situat într-un cadru pitoresc pe valea fluviului Meuse orașul este o destinație turistică importantă din Valonia. Asocierea orașului cu Adolphe Sax, inventatorul saxofonului, originar din oraș, face ca în oraș să aibă loc numeroase evenimente culturale muzicale.

Comuna Dinant este formată din localitățile Dinant, Anseremme, Bouvignes-sur-Meuse, Dréhance, Falmagne, Falmignoul, Foy-Notre-Dame, Furfooz, Lisogne, Sorinnes și Thynes. Suprafața sa totală este de 99,80 km². La 1 ianuarie 2008 comuna avea o populație totală de 13.186 locuitori.

Cu toate că regiunea a fost ocupată încă din perioadele neolitice, celtice și romane, prima menționare a unei așezări are loc în secolul al VII-lea odată cu înființarea bisericii Saint-Vincent de către episcopul de Tongeren. Din secolul al IX-lea orașul se află sub influența contelui de Namur și al episcopului de Liège iar din secolul al XI-lea devine unul dintre cele 23 de orașe ale episcopatului princiar Liège, în a cărui sferă de influență a rămas până în secolul al XVIII-lea. A fost implicat în Războiul vacii din secolul al XIII-lea.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"