etoro

Durbuy-cel mai mic oras al lumii.

Belgienii susțin că Durbuy este cel mai mic oraș din lume. Potrivit istoricilor, comunitatea a primit statutul de “oraș” în Evul Mediu și acest titlu a supraviețuit din acele timpuri până în prezent.

Orașul are un aspect medieval. Majoritatea locuințelor sunt făcute din piatră. Se observă ușor că localnicii reușesc să mențină caracteristicile medievale, captivante, cu străzi mici și înguste și case miniaturale.

Durbuy este situat în provincia Luxemburg, în Valonia, regiunea francofonă a Belgiei, pe malul râului Ourthe. Ourthe este unul din râurile importante din Ardeni, care se varsă în Meuse.

O plimbare pe străzile vechi ne-a permis să admirăm caracteristicile culturale locale și un peisaj unic ce înconjoară inima orașului. Totul se trezește la viață, puțin câte puțin, după o iarnă lungă, gri și umedă. Mici restaurante cu mâncare excelentă atrag un număr impresionant de vizitatori în fiecare an.

Castelul Durbuy nu este deschis publicului, fiind reședința privată a contelui Jean -Michel Ursel, care locuiește acolo. Ïn timpul celui de-al doilea război mondial, castelul a servit ca spital pentru eliberatorii americani.

Un număr impresionant de statui cocoși se găsesc în Durbuy. Cocoșul este emblema regiunii Valonia din Belgia, încă din 1913. Drapelul valon are un cocoș roșu pe un fond galben. Valonii sunt mândri de simbolul lor.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"