Faceti un tur virtual al Castelului Peles

Vedere generala asupra castelului peles
Vedere generala asupra castelului peles
Castelul Peleş

Încărcat de istorie, eleganţă şi bogăţie, Castelul Peleş este una dintre cele mai rafinate atracţii turistice ale României. Localizat în Sinaia şi învăluit în mister regal, Castelul Peleş se prezintă şi azi, demn şi elegant în faţa numeroşilor iubitori de artă sau a vizitatorilor ocazionali. Întâmpinaţi de statuia impunătoare a regelui Carol I şi de privirea caldă a primei regine a României, Elisabeta I, vizita în Castelul Peleş se transformă încă de la început într-un regal de frumuseţe, rafinament şi somptuozitate.

De inspiraţie victoriană târzie, cu tot confortul imaginabil în epocă, încălzire centrală cu aer cald în ziduri şi iluminat electric, Castelul Peleş se ridică, în secolul al XIX, la nivelul unui veritabil castel modern. Castelul Peleş are 160 camere (stilul predominant fiind cel renascentist germanic care se îmbină armonios cu alte stiluri precum cel renascentist italian, gotic, baroc german, austriac, turcesc şi francez rococo) şi un turn central de 66m înălţime, iar construcţia s-a desfăşurat de-a lungul a patru decenii, mai exact în perioada 1873-1914.

Castelul peles vazut din lateralSe spune că, locul ales pentru construcţia Castelului Peleş nu a fost întâmplător. În anul 1866, principele Carol I, aflându-se într-o vizită prin împrejurimile Braşovului, observa frumuseţea localităţii Sinaia, decizând astfel să construiască un castel în aceste zone rupte parcă din Rai. Cu toate că ridicarea castelului nu a fost tocmai uşoară, constructorii având mari probleme cu stabilirea fundaţiei, până într-un final, acesta a reuşit să fie construit, în ciuda tuturor condiţiilor vitrege pe care natura le punea ca barieră, printre care cursurile subterane ale râurilor, cât şi posibilitatea producerii unor alunecări de teren.

Castelul peles din lateral josCeea ce este cu adevărat impresionant este că, aşa cum se ştie, la scurt timp după începerea construcţiei Castelului Peleş, s-a început construcţia şi a Pelişorului, fiind considerat un fel de pui al Castelului Peleş în sine, fiind construit în stil asemănător, respectând imaginea iniţială, cu toate astea, aducând un plus de modernism bine venit. Pelişorul a devenit reşedinţa lui Ferdinand I şi a reginei Maria de România. Ca fapt adiţional, se spune că cei doi ar fi locuit şi la Foişor, clădire distrusă de un incendiu la scurt timp, dar reconstruita în 1933. Atât Pelişorul cât şi Peleş, sunt două obiective turistice ce fac cinste zonei Valea Prahovei.

Castelul peles vazut din fataPreţul unui bilet de intrare, în ceea ce priveşte vizitele în cadrul Castelului Peleş este de 20 RON, iar pentru Peleş şi Pelişor este de 30 RON.

Castelul peles vazut din curteAdresa completă a Castelului Peleş este: Str. Peleşului, Nr. 2, 106100 Sinaia, Jud. Prahova, personalul Castelului Peleş, putând fi contactat şi la numărul de telefon: 0244-310.918, Fax: 0244-312.416. Informaţii suplimentare privind programul de vizitare cât şi alte informaţii de maxim interes, se pot citi pe site-ul oficial al Castelului Peleş: www.peles.ro

Mai jos puteţi face un tur virtual asupra Castelului.

Sursa video: skycam.ro

Cazare sinaia

2 răspunsuri

  1. Presupun ca dl. care a scris articolul nu s-a documentat prea mult. Cel mai mic pret (adult, fara reducere) e 20 RON nu 30 RON, iar taxa de fotografiere pentru profesionisti nu poate fi inteleasa drept „bilet de intrare”.

    Zona cea mai impresionanta nu este etajul 1 (dormitoarele) ci parterul (spatiile oficiale). Iar pentru vizitarea etajului nu este necesara o programare.

    Eu cred in proportie de 99% ca acest articol este un copy/paste de acum 5-10 ani.

    1. Aveţi şi dvs dreptate, dar şi eu. Preţul este de 20 RON doar pentru Castelul Peleş, dar pentru Peleş şi Pelişor este de 30 RON. Graba sau neatenţia m-au făcut să omit specificarea acestui lucru.

      Referitor la celelalte aspecte, e posibil să fi greşit, nu neg acest lucru. Probabil sursa de documentare n-a fost tocmai cea potrivită.

      Am eliminat acele informaţii greşite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *