etoro

Faceti un tur virtual prin Pagoda Shwedagon din Yangon, Myanmar

Pagoda Shwedagon

Foto: airpano.ru


Cunoscută drept „Ţara de aur” sau „Ţara pagodelor de aur”, (circa 2.500), Myanmar este una dintre cele mai misterioase locaţii de pe glob. Având o istorie straveche bogată, această ţară a reuşit să păstreze până în zilele noastre un număr uimitor de monumente, ceea ce i-a determinat pe specialişti să o compare cu o imensă rezervaţie arheologică, unde se poate admira moştenirea vechilor civilizaţii.

Capitala Myanmar, Yangon, este renumită pentru faptul că aici se află Pagoda Scwedagon, cel mai important lăcaş de rugăciune pentru toţi budiştii ţării. Legenda spune că doi fraţi au adus aici opt fire din părul lui Budha. Ele au fost depuse într-un sicriu, peste care regele Oklapak a aşezat o lespede de aur şi a construit pagoda.

Se spune că sicriul este păzit de nişte săbii zburătoare. Pagoda, care ar avea o vechime de 2.500 de ani, este construită din cărămidă şi acoperită cu plăci de aur. Din cauza numeroaselor cutremure şi incendii, monumentul a fost reconstruit de câteva ori înainte de a căpăta forma actuală.

Acum, pagoda are 100 de metri înalţime. O parte a vârfului se numeste „Hti” şi este împodobit cu 1500 de clopote din aur şi argint. Pagoda este înconjurată de peste 100 de clădiri şi temple mai mici, acoperite, la randul lor, cu aur. Intrarea sudică este străjuită de 2 sculpturi enorme care înfăţişează o creatură jumătate leu, jumătate dragon.

Cei de la airpano.ru au creat un tur virtual, prin intermediul căruia puteţi vizita Pagoda Shwedagon din faţa calculatorului, dacă nu vă permite buzunarul să-l vedeţi în realitate.

Sursa: incomemagazine.ro

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"