etoro

Filzmoos- o micuţă aşezare cuibărită.

În plină iarnă, îţi spui ce grozav ar fi să revii şi primăvara, vara ori toamna. Aşa s-a întâmplat cu o întâlnire de ianuarie, cea cu Filzmoos, o micuţă aşezare cuibărită, anume parcă pentru a impresiona la maximum, printre aiuritoarele piramide de calcar ale Alpilor, între cele mai înalte vârfuri din zonă, Dachstein şi Bischofsmütz. De la casa unde am stat, priveam de pe terasă turlele muntelui Bischofsmütz, 2454 metri, al doilea cel mai înalt vârf din zonă, după Dachstein, cu ai săi 2995 metri.

A fost miez de ianuarie, mai mult cu firişoare de zăpadă pe păşunile de pe dealuri, cu un soare îndrăzneţ de primăvară şi un cer căruia doar aerul proaspăt şi răcoros îi putea da atâta limpezime şi frumuseţe azurie. Aflat la 1000 de metri altitudine, Filzmoos sună ca un sătuc austriac pitoresc. Nu are nici 1500 de locuitori şi trăieşte din plin din turism; asta după ce, până în secolul al XIX-lea, oamenii de aici şi-au câştigat existenţa din agricultură şi minerit.

Acum, se găsesc mereu oaspeţi (cel puţin în perioada de iarnă, numărul acestora îl depăşeşte cu mult pe cel al rezidenţilor), atât cât să le meargă bine localnicilor şi să nu-şi facă griji pentru ziua de mâine. Iarna, lumea vine aici în special pentru schi, vara, pentru drumeţii, călărie, pescuit, rafting sau mountainbiking. Este un loc excelent pentru familii.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"