etoro

Hanul lui Manuc- unul dintre cele mai vechi restaurante din Bucuresti!

Hanul lui Manuc este unul dintre cele mai vechi restaurante din Bucuresi. Hanul s-a bucurat de o faima deosebita in prima jumatate a secolului al XIX-lea iar acest lucru se datoreaza si lui Manuc Bei, intemeietorul hanului, care a ajuns o legenda despre care se spun multe lucruri.

Intotdeauna ne-a placut terasa lor incapatoare si de multe ori am ales sa stam la ea desi vremea de afara nu era tocmai prietenoasa. Ne place ca exista un fel de intimitate chiar daca de obicei locul este plin.

De pe terasa poti admira curtea in toata splendoarea ei si cladirea impresionanta, te poti juca cu pisicile (multe la numar), poti asculta vrabiutele si iti poti savura cafeaua intr-o liniste intrerupta doar de cate un chelner destul de discret.

Dar ceea ce ne place la ei sunt platourile facute la gratar dintre care amintim de: mixt grill Manuc (2 persoane) – mititei, pasrama de berbecut, carnaciori de casa, piept de pui dezosat, ceafa de porc (560 gr – 49 lei; platou asortat cu pastrama de berbecut, vita si porc (2 persoane – 41 lei); platoul mofturosilor (1 kg pentru 4 persoane – 94 lei).

Noi am ales un platou mioritic cu pastrama de berbecut, carnati de oaie de Plescoi, mamaliguta si cotlete de berbecut. Toate preparatele au fost foarte bine gatite si foarte bine condimentate, de altfel, cam tot ce presupune carne la gratar, la Hanul lui Manuc se gateste foarte bine.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"