Inima din mijlocul padurii – Poiana Dragostei

poienita in forma de inima din centrul padurii
poienita in forma de inima din centrul padurii
Poiana Dragostei

O poieniţă în formă de inimă, ce s-a format în mijlocul unei păduri de stejar, ar putea transforma, cu puţină muncă şi ceva eforturi de promovare din partea guvernului şi autorităţilor locale, un loc de poveste din Alba într-o zonă turistică de mare succes.

Lucrul acesta s-a întâmplat cu lanurile de grâu din Anglia, unde s-au format nişte cercuri misterioase şi imediat zona a devenit cunoscută în lumea-ntreagă. La noi, nimeni nu are habar cum s-a format această inimă unde aveau loc pe vremuri petreceri şi jocuri.

Localnicii spun că inima din mijlocul pădurii a apărut cu sute de ani în urmă, iar povestea ei se transmite din generaţie în generaţie. Locul pare încremenit în timp. Stejarii seculari au fost martori de-a lungul veacurilor la cete de haiduci ce trăgeau din flinte, dar au văzut şi perechi de îndrăgostiţi din poveşti de iubire de mult apuse. Localnicii din Bucerdea Vinoasă, localitatea aflată la 3 kilometri de minunea din padure, îşi amintesc că pe vremuri se întâlneau cu fetele în poieniţă şi jucau cât îi ţineau picioarele.

Tocmai d-aia i-a şi rămas numele de „Poiana Dragostei”. Cum au lăsat-o bătrânii, aşa am găsit-o şi noi” spun localnicii.

Aproape de poieniţă se află stâncile numite „Piatra Craivii”, unde legenda spune că ar fi ascunse comori de pe vremea dacilor. Iarna, la gura sobei, bătrânii vorbesc despre cei care au pornit în căutarea acestor comori din adâncurile stâncii, dar care n-au mai fost văzuţi niciodată de atunci. Legenda spune că strigătele lor se aud din când în când din pădurea cu inima: „Cică piatra i-ar fi înghiţit şi noaptea se aud gemete din interiorul stâncii.”

Autorităţile din Bucerdea Vinoasă vor să amenajeze această zonă pentru ca turiştii să poată veni şi admira peisajul deosebit făurit de natură. „Această poiană, care devine reprezentativă pentru judeţul nostru, va fi în viitorul apropiat o arie naturală protejeată şi, mai ales, va fi un brand al judeţului. Vom încerca pe viitor să folosim această poiană a inimii ca logo pentru judeţ,” a declarat Rareş Tileagă, de la Centrul de Turism al Consiliului Judeţean Alba.

Sursa: protv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *