etoro

Insula Palawan, Filipine

Dacă deja ai vizitat Bali, Thailanda sau Vietnam, te invităm să descoperi Insula Palawan, una din cele 7101 insule care constituie Arhipelagul Filipine.

Palawan Island

Sursa foto: descoperalocuri.ro

La aproximativ o oră de mers cu avionul din Manilla, lagunele, plajele, dar şi falezele de calcar care sunt cocoţate în Palawan au fost relativ îndepărtate de lanţurile hoteliere internaţionale şi de hoardele lor de turişti. Capitala insulei, Puerto Princesa este şi cea care adăposteşte un incredibil râu subteran de 8 km care susură printre o serie de grote. La 30 de minute de acest oraş se află golful Honda unde numeroase insule oferă un decor unic. În apropiere se află şi Sabang, celebru datorită râului sau subteran. Un sit care a fost selectat de către Unesco să devină a şaptea minune a lumii.

În centrul insulei Palawan se află şi Port Barton o altă destinaţie încă necunoscută, calmă şi foarte puţin dezvoltată.

Deloc surprinzător, Palawan este denumită şi «ultima frontieră» fiind mărginită de către marea Chinei Meridionale şi la est de către marea Sulu. Insula este o destinaţie turistică minunată care se distinge prin stilul său de viaţă liniştit, arta sa de a trăi, plajele sale splendide cu nisip alb, marea de un turcoaz minunat, pădurile sale de smarald şi bogăţia fundurilor sale marine.

Insula Palawan

Sursa foto: cmbtravel.ro

Nordul insulei dispune de cea mai frumoasă staţiune balneară de aici. Plajele cu nisip alb au rămas departe de turismul de masă. Formaţiunile stâncoase de calcar negru şi recifurile de corali oferă un loc magnific pentru scufundări. Multe agenţii de turism propun scufundări pentru a vizita acest loc magnific, pentru a vizita impresionantele fonduri marine unde coralii de toate culorile se amestecă cu cei mai frumoşi peşti exotici.

Insula Palawan te va face să te întorci în timp, totul este păstrat aici departe de lume. Vei călători prin cele mai spectaculoase peisaje, surprinzătoare, de o grandoare sălbatică şi naturală. O armonie simplă, primitivă şi liniştitoare.

Insula Palawan aer

Sursa foto: turistik.ro

Într-un sejur pe Insula Palawan mai poţi descoperi şi Flower Island, unde te vei simţi ca şi Robinson Crusoe, peisajele magnifice şi păstrate ale Arhipelagului Bascuits în largul sitului El Nido, mai poţi naviga din insulă în insulă şi să descoperi Arhipelagul Calamian, în jurul frumoasei şi misterioasei insule sălbatice Coron cu cele mai spectaculoase peisaje. Aventuri la capătul lumii în descoperirea unei destinaţii cu o lume sălbatică şi încă nedescoperită – insula Palawan.

O aventură de neuitat cu peisaje insulare de vis.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"