etoro

Kathmandu-capitala Nepalului și este de asemenea cel mai mare oraș din Nepal.

Este situat la altitudinea de 1.300 m. Populația urbană și suburbana din zona metropolitană este de aproximativ 1.5 milioane locuitori. Principalele orașe din Zona Metropolitană sunt Kathmandu, Patan și Bhaktapur. Kathmandu este localizat pe Valea Kathmandu.

Nepal este ţara în care diversitatea este la ea acasă: limbile vorbite şi dialectele folosite sunt numeroase, la nivelul zecilor chiar. De asemenea, tradiţiile urmate de nepalezi sunt numeroase, din diverse credinţe: budişti, hinduşi, animişti, şamanişti. În această diversitate, cei din Nepal au învăţat şi ridicat toleranţa la nivel de artă.

Modul în care nepalezii îşi trăiesc existenţa, cât şi locul, în îndepartata Asie, le dă nepalezilor o viziune contradictorie asupra lumii şi vieții: deşi sunt aparent marginalizaţi de civilizaţia agitată, ei se simt şi binecuvântaţi de acest lucru deoarece, de la marile înălţimi de pe muntele Everest, lumea noastră pare nebună, grabită, imensă şi copleşitoare. Iată de ce, pentru o vacanţă de deconectare şi experienţe sufleteşti, trebuie să mergi în Nepal.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"