etoro

Kenya, salbaticul eldorado African

Colorată, sălbatică, brutală uneori însă primitoare, Kenya este o ţară maestră în arta delicată a contrastului. Kenya este o destinaţie de vis în care vei putea admira un spectacol permanent deoarece dispune de mii de splendori naturale. Aproape de Kilimandjaro şi traversată de Ecuador, Kenya este o destinaţie vedetă ce atrage anual numeroşi turişti încântaţi de rezervele sale naturale şi plajele sale de vis întinse de-a lungul Oceanului Indian.

mont-kilimandjaro-002

Sursa foto: michelduchaine.wordpress.com

Kenya este celebră pentru contrastele dramatice, extreme şi pentru safari. Câmpii şi păduri întinse, zăpezi şi deșerturi… Nairobi metropolă, recifurile de corali şi lacurile cu apă proaspătă… adevărate splendori.

kenya-in-cautarea-marilor-feline-548x320

Sursa foto: exploretravel.ro

Rezervaţia Naturală Samburu se află în partea de nord a Kenyei. Datorită râului Uaso Nyiro care trece prin centrul său, parcul atrage în special viaţa sălbatică, un melanj absolut superb de vegetaţie şi păduri. Turiştii pot admira aici pume, elefanţi, hipopotami.

Insula Lamu

Sursa foto: infoturism.ro

Insula Lamu este situată în arhipelagul Lamu şi reprezintă una din cele mai populare atracţii din Kenya. Oraşul cu acelaşi nume este unul din cele mai bine păstrate din Africa de Est. Oraşul este fermecător, construit din buşteni de lemn şi roci de corali. Localnicii se deplasează cu barca sau pe jos, nu există drumuri asfaltate. Pentru transportarea bunurilor sau mâncării sunt folosiţi măgarii.

Amboseli

Sursa foto: mypassport.ro

Parcul Naţional Amboseli este un parc relativ mic, situat la graniţa cu Tanzania. Atracţia principală a acestui parc naţional sunt elefanţii aflaţi în libertate. Printre celelalte atracţii ale acestui parc se număra panoramele superbe asupra muntelui Kilimanjaro şi poporul Masai.

 

Una din cele mai frumoase atracţii din Kenya este Malindi. Turiştii vor găsi aici recifuri de corali, plaje superbe, diverse sporturi acvatice şi peşti coloraţi. Aproape de Malindi se află un aeroport, dar şi autostrăzi care fac legătura cu oraşele Lamu şi Mombasa.

nairobi-hilton

Sursa foto: vacay.co.ke

Nairobi, capitala Kenyei este situată la 1800m deasupra nivelului mării, un oraş modern şi cosmopolit, un exemplu tipic de metropolă africană. Dacă vrei să te bucuri de o atmosferă specială atunci trebuie să vizitezi neapărat târgul Masailor. Masai, un trib indigen, şi-a păstrat intacte tradiţiile şi obiceiurile străvechi. Turiştii se pot fotografia cu membrii tribului în vestimentaţii tradiţionale în schimbul unei sume de bani. De la acest târg se pot achiziţiona obiecte tradiţionale: coliere, inele din mărgele colorate şi brăţări.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"