etoro

KUALA LUMPUR-Orașul propriu-zis, care ocupă o suprafață de 243 km².

Kuala Lumpur este sediul Parlamentului Federal din Malaysia. Orașul a fost o dată centrul de reședință al puterilor executive și judecătorești ale federației, dar acestea s-au mutat la Putrajaya, începând cu anul 1999.[6] Unele secțiuni ale sistemului judiciar rămân în capitală. Reședința oficială a regelui din Malaysia, Istana Negara, este, de asemenea, situată în Kuala Lumpur. Orașul este, de asemenea, centrul cultural și economic din Malaysia, datorită poziției sale de capitală și datorită mărimii sale. Kuala Lumpur este cotat ca un oraș alfa, la nivel mondial și este singurul oraș de acest gen din Malaezia.

Kuala Lumpur este definit în cadrul granițelor teritoriul federal din Kuala Lumpur și este unul dintre cele trei teritorii federale din Malaezia. Acesta este o enclavă în cadrul statului Selangor, pe coasta de vest central a Malaeziei peninsulare. Locuitorii din oraș sunt cunoscuți ca KLites.

Începând cu anii 1990, orașul a găzduit multe competiții sportive internaționale, evenimente culturale și politice, inclusiv “Jocurile Commonwealth” din 1998 și Formula 1.

Kuala Lumpur este deservit de două aeroporturi: The Kuala Lumpur International Airport (KLIA) în Sepang, principalul aeroport internațional al Malaeziei, și aeroportul Abdul Aziz Shah în Subang.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"