etoro

Lacul Albastru-Lacul din Romania care isi schimba culoarea!

Lacul Albastru este unicat in Europa datorita felului in care s-a format si datorita unei proprietati pe care acesta o are si anume ca-si schimba culoarea in functie de anotimp (pozitia soarelui, temperatura apei). Primavara lacul are culoarea albastru deschis si albastru inchis, vara are culoarea verde inchis si uneori cu reflexe de smarald , iar toamna acesta devine verde inchis si uneori maro. Inca nimeni nu a dat o explicatie stiintifica exacta pentru aceste schimbari de aceea cei care sunteti pasionati de asa ceva sunteti bineveniti sa studiati acest caz.

Toată lumea îl cunoaşte drept Lacul Albastru (monument al naturii), arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a III-a. Este o rezervaţie naturală de tip hidro-geologic, situată pe teritoriul administrativ al oraşului Baia Sprie (judeţul MAramureş). Lacul se află la o altitudine de 500 m la poalele Munţilor Gutâi, în apropierea DN18 care leagă municipiul Baia Mare de oraşul Sighetu Marmaţiei.

Lacul Albastru din Maramureş, care a devenit faimos peste tot în lume, este situat pe dealul Minei, la trei kilometri de oraş, unde, potrivit informaţiilor furnizate de către Primăria Baia Sprie, în anul 1920, prin prăbuşirea unei vechi galerii de mină, s-a format un frumos lac artificial. Reziduurile metalice cu abundenţă de ioni de cupru şi sulfat de fier fac ca apa acestui lac să capete, cu timpul, o culoare verzuie. În anumite condiţii meteo şi de luminozitate, aceeaşi apă devine albastră de aici şi denumirea de Lacul Albastru.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"