etoro

LEIPZIG- un oraș din estul Germaniei.

Leipzig are, administrativ, statut de oraș-district (în germană kreisfreie Stadt), fiind unul dintre cele trei districte urbane ale landului Saxonia. Cele mai apropiate orașe mari sunt Berlin la 145 km nord-est, Praga (în Cehia) la 195 km sud-est și Frankfurt pe Main, la 295 km sud-vest de Leipzig. Numărul de locuitori ai orașului a trecut în 1870 de cifra de 100.000, lucru prin care a devenit unul din orașele mari ale Prusiei. În prezent orașul are o populație de peste o jumătate de milion de locuitori.

Numele orașului provine din limba slavă, sub formele Lipsk, Lipsko („locul cu tei”), păstrate în limba sorbă Lipsk și în cehă Lipsko. Forma latinizată a numelui orașului este Lipsia, variantă care a fost păstrată și în italiană. În limba română denumirea veche a orașului era “Lipsca”, iar locuitorii erau numiți “lipscani”. Strada Lipscani din București se numește astfel datorită comercianților din Leipzig care obișnuiau să-și vândă mărfurile pe această stradă.

Elegantul oras din Germania de Est sarbatoreste anul acesta cea de-a 325-a aniversare a nasterii lui Johann Sebastian Bach, dar si pe cea cu numarul 200 a lui Robert Schumann. Calendarul este prin urmare doldora de evenimente culturale: concerte, festivaluri, expozitii si mult-asteptata redeschidere a Muzeului Bach.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"