etoro

Locuri incredibile inscrise in Patrimoniul UNESCO, de vizitat neaparat

1007 locuri desemnate patrimoniu mondial al umanităţii de către UNESCO în lume (779 culturale, 197 naturale) din care doar 46 sunt considerate ameninţate. Fiecare din aceste locuri este unic în felul său, sunt presărate peste tot în lume, din emisferă în emisferă, de la Polul Nord la Polul Sud. Fiecare din aceste locuri există pentru a fi admirat. Iată care sunt cele mai frumoase locuri înscrise în patrimoniul mondial.

Oraşul vechi din Ierusalim şi ruinele acestuia

ierusalim

Sursa foto: tuktuk.ro

Considerat drept oraşul sfânt al iudaismului, al creştinismului şi Islamului, Ierusalimul are o semnificaţie importantă pentru un număr mare de credinţe şi oameni. Domul Stâncii are o semnificaţie aparte şi este un monument uşor de recunoscut în poze. Locul de sacrificiu al lui Abraham este recunoscut datorită domului din aur şi arhitecturii colorate.

Palatul şi parcul Fontainebleau, Franţa

fontainebleau

Sursa foto: transportparis.blogspot.com

Locul, înscris în patrimoniul mondial din 1981 reprezintă o clădire magică, ieşită parcă dintr-un basm. Situat pe apă şi înconjurat de o vegetaţie luxuriantă, acest palat este locul ideal pentru a turna un film Disney. La origine, palatul Fontainebleu a fost un pavilion de vânătoare regală pentru regii Franţei din secolul 12. Cele mai vechi clădiri ale sale au fost construite între anii 1528-158.

Centrul istoric Český Krumlov, Cehia

Český Krumlov

Sursa foto: discovercorporatetravel.ro

Centrul istoric a fost inclus în patrimonial mondial în 1992 şi este situat pe malurile pitoreşti Vlatva. Oraşul care înconjoară acest centru istoric a fost construit în jurul castelului în stil gotic şi baroc datând din secolul 13. Natura liniştită i-a permis acestui mic oraş să îşi menţină integritatea arhitecturală timp de mai multe secole. Oraşul seamănă cu oraşele tipice din Evul Mediu. O destinaţie adesea neglijată de turişti, în ciuda arhitecturii excepţionale.

Palatul şi Grădinile Schönbrunn, Austria

palatul schonbrunn viena-3

Sursa foto: portalturism.com

Un magnific ansamblu baroc extrem de bine păstrat, simbolul puterii casei Habsburgilor asupra Europei, între secolele 17-20. Palatul a fost reconstruit complet după distrugerea în anul 1683 de atacul turcilor. Grădinile şi palatul împărtăşesc o conexiune organică, un exemplu de un concept artistic cunoscut sub numele de Gesamtkunstwerkt, o combinaţie de mai multe forme de artă diferite. A fost înscris în patrimoniul mondial Unesco abia în anul 1996, în ciuda faptului că livada de portocali este cea mai lungă din lume, măsurând 186m lungime. Structura principală a fost construită în 1880, folosindu-se tehnologii dezvoltate în Anglia.

Angkor, Cambodgia

Angkor-Wat-3

Sursa foto: descoperalocuri.ro

Întinzându-se pe aproximativ 400km², acest loc este unul presărat cu temple, drumuri şi structuri hidraulice precum bazine, diguri şi canale. Timp de mai multe secole acest loc a fost centrul regatului khmer. A fost înscris în patrimoniul mondial datorită semnificaţiei religioase şi culturale. Angkor este situat în apropierea oraşului Siem Reap, un centru istoric care atrage o mulţime de vizitatori.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"