etoro

Muntii Tianzi, China: Un monument al naturii

Munţii Tianzi au devenit cunoscuţi în întreaga lume datorită celebrului film Avatar şi planetei Pandora. Peisajele feerice din Munţii Tianzi i-au inspirat pe producătorii filmului, aceştia fiind rebotezaţi Munţii Hallelujah.

Muntii Tianzi

Sursa foto: adevarul.ro

Tianzi înseamnă «fiul cerului», există o multitudine de legende care circulă în zonă. Se spune că un fermier, pe numele său Xiang Dakun, a fost liderul unei revolte ce a purtat numele de Tianzi. În momentul în care a ajuns în vârful acestor munţi, fermierul s-a aruncat în gol. Munţii au fost denumiţi Tianzi, după revolta condusă de fermier.

Vizitând Munţii Tianzi ne convingem încă o dată de faptul că natura este cel mai desăvârşit artist, având la activ sculpturi impunătoare, absolut fantastice. Un astfel de loc impresionant se afla în China şi poartă numele de Munţii Tianzi. Un peisaj misterios, grandios, văi adânci, cascade, păduri de pin şi dealuri învăluite în ceaţă… toate acestea fac din munţii Tianzi unul din cele mai frumoase peisaje din lume.

Muntii Tianzi 2

Sursa foto: portal.tfm.ro

Practic, munţii Tianzi reprezintă o rezervaţie naturală care este alcătuită dintr-o multitudine de creste muntoase. Unele sunt acoperite de verdeaţă, altele nu. Localizaţi în partea de nord a provinciei Hunan, munţii Tianzi ocupă o suprafaţă de aproximativ 67km², o zonă superbă din toate punctele de vedere. Un moment deosebit îl reprezintă răsăritul soarelui, devreme dimineaţa. Ceaţa densă se ridică încetul cu încetul spre crestele munţilor. Apusul soarelui este un alt moment magic, regiunea întreagă căpătând o aură luminoasă.

 

Turiştii ajunşi aici au la dispoziţie diferite regiuni din care pot admira panorama superbă. Munţii Tianzi pot fi vizitaţi în orice perioadă a anului. Trebuie să ştii însă că în anumite perioade accesul este mai dificil. Chiar dacă este frig şi zăpadă, turiştii se înghesuie să vadă spectacolul naturii şi iarna, la cele mai mici temperaturi.

Muntii Tianz China

Sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

Deoarece munţii Tianzi este o regiune destul de dificil de vizitat, puţini sunt turiştii care se aventurează în zonă. Doar cei care au o condiţie fizică de invidiat se aventurează fără probleme în munţii Tianzi. Însă există şi o alternativă pentru persoanele care nu se afla în cea mai bună condiţie fizică: telecabina îi ajută să contemple superbitatea peisajelor.

 

În munţii Tianzi, temperatura medie anuală este de aproximativ 12 grade Celsius. Specialiştii meteorologi spun că în zonă există cel puţin 240 de zile fără îngheţ. Noi îţi recomandăm să îi vizitezi în luna Aprilie, Mai, Septembrie sau Octombrie. Munţii Tianzi sunt un monument al naturii, o regiune ce ar trebui vizitată măcar o dată în viaţă.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"