etoro

Orheiu Bistriței-o comună în județul Bistrița-Năsăud.

Comuna este situata la poalele munților Călimani, la contactul cu Podișul Transilvaniei, fiind marginită la est cu Piemontul Calimanilor, la sud și sud–vest de Dealurile Șieului, la nord–vest de Dealurile Bistriței și la nord-est de Depresiunea Livezile-Bârgău. Comuna Cetate se află situată din punct de vedere geografic la intersecția meridianului de 24 grade și 38 de minute longitudine estică și paralelele de 47 grade și 8 minute latitudine nordică.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Cetate se ridică la 2.330 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.371 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (76,82%), cu o minoritate de romi (20,04%). Pentru 2,19% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,61%), cu o minoritate de penticostali (2,06%). Pentru 2,19% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Comuna Cetate este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Primarul, Dumitru-Lucian Tarniță[*], de la Partidul Social Democrat, a fost ales în 2016. Începând cu alegerile locale din 2016, consiliul local are următoarea componență pe partide politice.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"