etoro

Pasul Tihuta- o trecatoare, situata in partea nordica a Carpatilor Orientali.

Este o trecatoare, situata in partea nordica a Carpatilor Orientali, la o altitudine de 1201m, in realitate leaga Depresiunea Colinara a Transilvaniei de Depresinea Dornelor, o zona cu peisaje foarte frumoase, paduri intinse, aer foarte curat. La intrarea dinspre Bistrita, peisajul seamana foarte mult cu cel din Austria. In departare se vedeau muntii, intercalati cu vai, cascade, campuri pline cu verdeata., dand un farmec deosebit intregii zone. Nu pot sa exprim in cuvinte cat de minunate sunt acele peisaje.

Pe traseu se afla Valea Bargaielor, inspre vatra Dornei se afla Statiunea Piatra Fantanele cu Manastirea cu acelasi nume. Zona este renumita pentru Castelul lui Dracula situat pe o colina, nu departe de soseaua principala, dar nu l-am vizitat (poate cu alta ocazie), pentruca era spre seara

Daca vreti sa vedeti niste peisaje de vis, nu ocoliti zona, o recomand pentruca este superba

Principala cale de legatura dintre Transilvania si Bucovina se realizeaza prin Pasul Tihuta (sau Pasul Bargaului), situat pe valea Bistritei, la poalele Muntilor Bargau. Drumul e superb, serpuieste printre muntii impaduriti, in jur totul e verde! E un loc deosebit, iar cei care au vizitat tari precum Austria si Elvetia spun ca aceste locuri nu sunt cu nimic mai prejos decate ele. In departare se vad Muntii Rodnei, Muntii Suhard, Calimani si Muntii Bargaului.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"