etoro

Pescaria Albota.

Complexul Turistic Albota este situat într-o locaţie idilică: la poalele munţilor Făgăraş, după satul Arpaşu de Sus, la 55 km de aeroportul Sibiu, în drumul DN1 Sibiu-Braşov. Aici vă puteţi bucura de “natura pură”, admirând Valea Arpăşelului cu Căldarea şi Rezervaţia Naturală, înconjurată în stânga de vârful Albota şi în dreapta de Buteanu (2507 m), dar şi lacurile păstrăvăriei – toate într-un peisaj de neuitat!

Păstrăvii pot fi pescuiţi în râu sau în lacul special amenajat. Amatorii de mişcare se pot plimba cu ATV-uri, călare, cu trăsura sau cu bicicletele. Puteţi juca un meci de tenis de masă sau puteţi porni în drumeţii prin rezervaţie pe trasee marcate.

Am ajuns la ALBOTA acum cateva luni din intamplare, dupa ce petrecusem deja 3 zile in zona Baraj Vidraru – Transfagarasan. Pornisem spre casa, pe directia Brasov, dar aveam in plan sa mai ramanem sa ne relaxam o zi undeva in drum…nu stiam unde caci nu aveam o tinta exacta. Astfel, in drum, la un moment dat am vazut indicatorul spre “ Pastravaria Albota” si brusc mi-am adus aminte ca niste buni prieteni din Brasov imi recomandasera la un moment dat aceasta locatie si chiar vazusem cateva check-in-uri si fotografii postate pe Facebook. Asadar am decis sa urmam indicatorul si sa mergem sa vedem despre ce este vorba acolo.

Odata ajunsi la Complexul Turistic “Pastravaria Albota” am avut parte de o surpriza foarte placuta: tocmai descoperisem un loc retras, plin de verdeata, restaurantul cu un meniu atractiv ( ne era si foarte foame..), pastravaria si ferma proprie etc. Am solicitat la receptie sa ne arate niste camere, daca au disponibile si vazand ca aceasta sunt primitoare, spatioase si curate, la un tarif convenabil am decis sa ramanem acolo pana a doua zi. Pot spune ca am avut noroc, caci mai erau doar 2 camere libere, in sezonul cald mai ales complexul fiind foarte solicitat.

Sejurul de 1 zi la Albota a fost prea scurt 🙂 …ne-am simtit foarte bine acolo si speram sa revenim curand !

Locatia retrasa, inconjurata de verdeata si cu o priveliste minunata spre munti, sursurul rauletului care trece prin curte si al lacurilor pastravariei si aerul curat a creat ambianta perfecta pentru relaxare si odihna.

Restaurantul ne-a rasfatat la pranz si cina cu preparate din peste proaspat si produse traditionale din ferma proprie. Micul dejun a fost bogat si cu produse proaspete “ de casa”. Acolo am mancat cea mai buna salata de icre de pana acum, zacusca si dulceata proaspata, branzeturi traditionale etc.

Complexul are si un mic magazin de prezentare de unde poti cumpara produse preparate in reteaua proprie. Bineinteles ca nu am plecat de acolo fara sa cumparam cateva provizii pentru acasa si pentru familie.

Camerele sunt decorate in stil rustic, destul de simplu, fiind insa spatioase, cu paturi comode, baie mare, ingrijite, curate si balcon propriu. Noi am fost cazati intr-o camera cu vedere spre curtea interioara, spre lacurile pastravariei si munti.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"