etoro

Poduri neobisnuite pentru animalele salbatice

Ecoduct De Woeste HoeveRespectul pentru habitatul animalelor este de cele mai multe ori inexistent şi mediul lor înconjurător este distrus în mod sistematic de oameni. Există şi excepţii de la această regulă, iar în anumite ţări s-au construit pasaje speciale pentru ca animalele să poată traversa în siguranţă drumurile create printre păduri şi prin habitatul diverselor vieţuitoare necuvântătoare. E adevărat că protejând animalele ne protejăm şi pe noi, pentru că eliminăm riscurile de accidente, dar unele structuri sunt de-a dreptul impresionante şi chiar artistice. Podurile sunt create special pentru ca animalele să treacă în siguranţă peste drumurile străbătute de maşinile de dedesubt.

Majoritatea structurilor au între 10 şi 60 de metri lăţime şi sunt amenajate frumos cu pământ şi vegetaţie pe deasupra pentru ca animalele să nu simtă diferenţe faţă de habitatul lor natural. Mărimile acestor structuri diferă în funcţie de animalele din zonă care vor trece pe acolo. În acest articol puteţi vedea poze ale câtorva dintre cele mai frumoase „poduri verzi” din lume.

 

Banff National Park, Alberta, Canada
Banff National Park, Alberta, CanadaÎn Banff National Park sunt 41 astfel de structuri care ajută animalele sălbatice să traverseze în siguranţă autostrada Trans-Canada. De când au început monitorizările, în anul 1996, 11 specii de mamifere mari (urşi, elani sau pume) au folosit această structură de peste 200.000 de ori.

 

Ecoduct De Woeste Hoeve, Olanda
Ecoduct De Woeste HoeveOlanda a fost printre primele ţări care au conceput astfel de structuri pentru animalele sălbatice. Acesta este una dintre cele 600 de structuri construite de-a lungul ţării.

 

Podul Verde din Grevesmühlen, Germania.
Podul Verde Grevesmühlen

Podul Animalelor din Montana, America.
animal bridge

Ecoduct în Franţa.
Ecoduct în Franţa.

Podul din Keechelus Lake, Washington, America.
Podul din Keechelus Lake, Washington, America

 

Podul Verde, Böblingen, Germania
Podul Verde, Boeblingen, Germania

Christmas Island National Park, Australia
Christmas Island National Park, Australia

Un pasaj neobişnuit destinat crabilor. Crabii roşii se caţără pe această structură pentru a traversa drumul pe Christmas Island în timpul migraţiei.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"