etoro

Roma-capitala Italiei si unul dintre cele mai incarcate de istorie orase ale Europei.

Roma – capitala Italiei si unul dintre cele mai incarcate de istorie orase ale Europei, este pozitionata in provincia Lazio din Italia. Este cunoscuta si pentru cele sapte coline: Capitoline, Palatine, Viminal, Quirinal, Esquilline, Caelian si Aventine despre care se spune ca au stat la baza cladirii unui oras simbol al Imperiului Roman. Centrul istoric al orasului este recunoscut ca patrimoniu UNESCO, iar Vaticanul este simbolul credintei, al renasterii in istoria moderna. Muzeele si centrele culturale ale orasului sunt considerate printre cele mai pretioase comori ale lumii si sunt parte a istoriei europene, dar si mondiale. Leagan pentru civilizatia moderna, alaturi de Grecia, Italia este recunoscuta prin Roma ca parte a culturii universale. Interesant la acest oras este nu doar aspectul cultural pe care-l poarta, ci si partea moderna si plina de stralucire a unei lumi dominate de regulile fashion-ului. Moda este la ea acasa in Roma. Magazinele si spatiile de creatie fac din oras, alaturi de Paris un centru simbol pentru ceea ce inseamna tendinte in moda.

Orasul etern cum mai este denumita Roma, ascunde importante obiective turistice precum: Colosseum si Piazza Venezia, Phanteonul – un loc sacru ce inca aduce aminte de Grecia Antica, Colosseumul – celebrul loc de intalnire al gladiatorilor, fantana lui Trevi – locul unde toate dorintele se implinesc prin aruncarea unei singure monede, Forumul din Roma si multe altele. Pentru ca lista este atât de lunga, cei care ajung in Roma trebuie sa isi achizitioneze un ghid turistic care sa-i ajute sa descopere cele mai importante din bogatiile acestui oras. In plus, melomanii au la dispozitie impresionante sali de concerte, iar iubitorii de arta pot participa la expozitii si galerii, pot intra in cele 20 de teatre din oras si pot fi astfel parte a unui oras cultural-artistic.

De la romani mai regasim vechile sosele din piatra si acele constructii impresionant de inalte sustinute de coloane cu rol decorativ ce parca fac legatura intre cer si pamant. Aceste coloane pot fi inca observate in apropiere de Colosseum, in zonele cu vestigii. Colosseumul din Roma, celebrul loc unde se intalneau sa moara in lupta gladiatorii, este inca un exemplu al mostenirii lasate de Imperiul Roman. Sa nu uitam nici de Forumul lui Traian, acel ansamblu construit de Apolodor din Damasc care cuprinde o piata dreptunghiulara acoperita cu marmura alba. La intrare turistii trec pe sub o poarta sub forma de arc si descopera in centru columna cu celebrele sculpturi care infatiseaza luptele dintre daci si romani.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"