etoro

San Francisco, cel mai frumos oras de pe coasta de vest a Statelor Unite

Chiar dacă «Frisco» a fost construit pe acelaşi model geometric că restul oraşelor de pe continentul american, are, cu toate acestea, o particularitate: a fost construit pe mai multe coline. Vizita poate fi de-a dreptul sportivă însă merită pe deplin.

sf_coit_tower

Sursa foto: content.time.com

San Francisco a fost fondat pe malul oceanului. Contrastul dintre modernitatea construcţiilor şi Oceanul Pacific care aduce adesea vânturi violente şi ceaţă asupra oraşului este evident. Coit Tower le va oferi turiştilor o panoramă superbă asupra centrului oraşului. După, aceştia pot urca pe Twin Peaks, o colină de 300m care le va dezvălui splendoarea golfului San Francisco.

La Golden Gate Bridge se poate ajunge cu bicicleta sau cu maşina, de aici oraşul putând fi admirat în totalitate. Acest pod mitic este mult mai frumos noaptea când este luminat.

Golden Gate Bridge

Sursa foto: wikipedia.org

Vizitează cosmopolitul şi celebrul Chinatown. San Francisco adăposteşte unul din cele mai mari şi mai frumoase cartiere chinezeşti din Statele Unite. La orice oră din zi te poţi plimba pe aleile acestui oraş în oraş. Gadgeturile vândute aici te vor surprinde cu siguranţă. Peste 100.000 de chinezi locuiesc în acest cartier, ceea ce face din Chinatown cea mai mare colonie din afara Chinei. Un veritabil colţ asiatic în inima Statelor Unite.

Vizitează Alcatraz. Alături de Golden Gate Bridge, Alcatraz este una din cele mai cunoscute atracţii din San Francisco. Situată în mijlocul golfului San Francisco, pe o insulă, această închisoare este închisă încă din 1963 însă poate fi vizitată de turişti. Ai posibilitatea de a descoperi unul din cele mai sigure medii carcerale din Statele Unite, loc din care era absolut imposibil să evadezi.

Alcatraz

Sursa foto: conspiracytheories.directory

Descoperă Mission District. Mission District este cel mai pitoresc cartier al oraşului. În afară de superbă biserica ce datează din secolul al XVIII-lea, poţi admira aici casele tradiţionale şi picturile murale care fac din acest cartier unul din cele mai colorate locuri din oraş.

Librăria City Lights a fost înfiinţată în 1950 de un poet şi un sociolog şi dispune de trei etaje, pline cu cărţi, titluri cunoscute şi mai puţin cunoscute. Misiunea Dolores este situată pe cea mai elegantă stradă din San Francisco, în vecinătatea unei bazilici reconstruite. Este cea mai veche structură din San Francisco, încă în picioare, rezistând chiar şi cutremurului din 1906, cutremur ce a distrus o mare parte din oraş, inclusiv bazilica din apropiere. Misiunea Dolores îşi desfăşoară activitatea şi în zilele noastre.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"