etoro

Sevilia, cultura europeana si cladiri arabe

Sevilia nu lasă pe nimeni indiferent. Cu un trecut andaluz şi o dominaţie arabă ce a durat mai multe secole, Sevilia se bucura de un aspect special. Dacă tradiţiile şi cultura sunt fără îndoială spaniole, arhitectura oraşului stă drept martoră influenţei arabe.

Sevilla

Sursa foto: esnvigo.org

Sevilia culturală
Monument emblematic al Seviliei, Alcazar a fost construit în secolul X pe post de palat al guvernatorului musulman şi este încă folosit în zilele noastre drept reşedinţă a familiei regale spaniole. Se poate remarca şi aici amestecul dintre cultura arabă şi spaniola. Frumuseţea sălilor şi grădinilor nu te vor lăsa indiferent.

Alcazar-palace-Coolest-Places-To-Visit-In-Seville

Sursa foto: listtoptens.com

Catedrala din Sevilia situată în centrul oraşului a fost construită în Evul Mediu în locul unei moschei pentru a simboliza cucerirea spaniolă. A treia pe lista celor mai mari catedrale din lume, cu cel mai lung naos din Europa, Catedrala din Sevilia este decorată într-un mod fastuos şi adăposteşte o mulţime de tablouri şi sculpturi dar şi mormântul lui Cristofor Columb.

Catedrala din Sevilia

Sursa foto: turistik.ro

Pentru a descoperi cultura din Sevilia, un spectacol de flamenco devine obligatoriu. Dacă îţi doreşti un spectacol complet de flamenco atunci îţi recomandăm să vizitezi Muzeul de Flamenco, un loc tipic cu ajutorul căruia vei descoperi istoria acestui stil de dans.

 

Torre del Oro a fost construit în secolul al XIII-lea şi se spune despre el că a fost acoperit cu plăci de aur importate din America. Turnul a fost restaurat în totalitate şi găzduieşte actualmente un muzeu maritim care adăposteşte gravuri şi desene din zilele de aur ale oraşului.

fondos-sevilla-torre-del-oro-widescreen-hd-y

Sursa foto: bewallpaper.com

Sevilia într-o plimbare relaxantă
Piaţa Spaniei este o piaţă pietonală cu o formă semicirculară, un complex arhitectonic maiestuos, situată în Parcul Maria Luisa. În piaţa domina stilul Renascentist, structură este din cărămidă roşie, decorată cu ţiglă colorată şi este înconjurată de poduri frumoase şi de un canal.

 

Parcul Santa Luisa, situat în apropiere de Piaţă Spaniei este un parc mare cu alei umbrite, ideal de parcurs cu bicicleta. În parc sunt răspândite mai multe clădiri precum şi mici muzee pe teme diferite (meserii, costume, locuinţe tipic andaluze).

parque_maria_luisa_t4100080a_02.jpg_1306973099

Sursa foto: spainisculture.com

Cartierul Santa Cruz cunoscut şi drept cartierul evreiesc este un cartier tipic, situat în inima oraşului vechi. Este o adevărată plăcere să te plimbi, în special în zilele toride de vară, pe străzile sale întortocheate, mărginite de case albe.

 

Considerat pe vremuri rău famat, cartierul Macarena s-a transformat în ultimii ani într-un cartier atrăgător. Poţi face shopping într-unul din numeroasele magazine. Dacă vrei să ai parte de o experienţă spaniolă autentică atunci Sevilia este alegerea ideală.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"