etoro

SHANGHAI-cel mai mare oraș din China și un centru important comercial în Asia.

Shanghai Despre acest sunet ascultă pronunția în chineza mandarină , pronunție româneascăeste cel mai mare oraș din China și un centru important comercial în Asia. Orașul are o populație de peste 30 milioane de locuitori. Alături de Shenzhen și Guangzhou, este motorul economic al Chinei. Shanghai a inceput sa se dezvolte de la inceputul aniilor ’90, iar astazi este drept cunoscut ca perla orientului si este orasul cel mai bine dezvoltat la capitolul viata,educatie, entertainment, sanatate si educatie.

Conform unei analize realizată de Global Demographic, ce a vizat nivelul de creștere a populației și densitatea locuitorilor, în 2016 Shanghai a fost pe locul al patrulea în lume.De asemenea, o analiză publicată de Culture Trip în 2016, arată că marea metropolă face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume.

Shanghai nu s-a numit întotdeauna astfel. Până la dinastia Sui, era numit satul Huating. Sub dinastia Tang, a devenit prefectura Huating, înainte de a i se da numele actual sub dinastia Song.

Dată fiind amplasarea sa strategică, la vărsarea în fluviului Yangtze în Marea Chinei de Est, și vecinătatea cu orașe cu o bogată tradiție meșteșugărească (Suzhou, Hangzhou), Shanghai a devenit rapid un important oraș comercial.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"