etoro

Spa-un oraș francofon din regiunea Valonia din Belgia.

Este una din cele mai vechi și cunoscute stațiuni balneare din Europa. Este situat la poalele munților Ardeni, în apropiere de frontiera cu Germania. Numele orașului Spa este la originea cuvântului englezesc spa, însemnând stațiune balneară, zonă cu izvoare minerale, etc.

Regiunea localității Spa își are originile într-un domeniu feudal din senioria Franchimont, aparținând Principatului episcopal Liège. Izvoarele minerale din regiune sunt cunoscute încă din perioada romană, fiind meționate de Plinius. Cu toate acestea, în evul mediu regiunea se dezvoltă mai ales datorită exploatării zăcămintelor de fier și a dezvoltării unei industrii siderurgice. Dezvoltarea infrastructurii datorată industriei siderurgice face posibilă cunoașterea și utilizarea proprietăților curative ale apelor termale, localitatea devenind din ce în ce mai frecventată.

. În 1547, medicul regelui Henric al VIII-lea vizitează localitatea și contribuie la răspândirea cunoștințelor despre proprietățile curative ale apelor minerale. Protipendada europeană face din ce în ce mai multe sejururi la Spa, iar renumele stațiunii este răspândit și mai mult în urma sejurului regelui Carol al II-lea al Angliei în 1654. Sejurul Țarului rus Petru cel Mare din 1717 va marca restul seculului XVIII când Spa devine locul privilegiat de întâlnire al nobleții europene. În această perioadă Spa este denumită „Cafeneaua Europei” și numeroase săli de jocuri și spații de acomodare sunt construite.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"