etoro

Statiune de schi in Austria: Filzmoos, Raiul pasionatilor sporturilor de iarna

Filzmoos Salzburg AustriaFilzmoos este un sat de munte aflat în districtul St. Johann im Pongau din Salzburg, Austria (relativ aproape de Hallstatt, despre care am scris AICI), şi este locul perfect pentru o escapadă la munte. Peisajele de acolo par desprinse din cărţile poştale şi aduse la viaţă cu ajutorul grupurilor de oameni fascinaţi care vizitează acest loc pe tot parcursul anului. În afară de peisajul pitoresc încântător, Filzmoos este un loc plin de viaţă şi tineresc, o locaţie cu o dinamică neobişnuită şi un „must see” pentru orice călător sau pasionat de sporturile de iarnă.

 

Filzmoos privire panoramaCâteva dintre cele mai populare activităţi din acest sat pe timpul verii sunt drumeţiile, înotul, ciclismul montan, tir cu arcul, călărie sau pescuit. Dacă sunteţi adeptul drumeţiilor şi căutaţi peisaje memorabile, ar trebui să ştiţi că Filzmoos este punctul de plecare pentru traseele montane, iar acestea sunt bine semnalizate şi clasificate după cum urmează: cele „albastre” sunt traseele uşoare, ce pot fi parcurse de oricine, „roşiile” sunt traseele de dificultate medie, iar cele „negre” sunt cele dificile şi care ar trebui parcurse doar împreună cu un ghid montan. Munţii care se pot vedea din valea în care se află satul sunt Dachstein şi Bischofsmütze.

Cumpără echipamente de schi

Filzmoos-Salzburg-AustriaFilzmoos oferă o gamă largă de zone de schi şi snowboarding, atât pentru copii, începători, sau cei avansaţi şi experimentaţi. Iată câteva vederi panoramice încântătoare pentru a vă face o impresie de ansamblu. În caz că nu vă place schiul şi doriţi să vă petreceţi timpul într-un alt mod, atunci puteţi opta pentru o cursă cu sania trasă de cai sau drumeţii.

 

Baloon-Filzmoos2Dacă nu sunteţi convinşi încă să vizitaţi acest sat minunat, atunci trebuie să mai ştiţi că Filzmoos mai este cunoscut şi sub numele de „Mecca für balloonists” deoarece în luna ianuarie a fiecărui an se desfăşoară o competiţie internaţională de baloane cu aer cald care reuneşte 40 de echipe din toată lumea.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"