Arhiva pentru ‘Statiuni Montane’ Category

etoro

Kaprun-un alt loc aflat la o asemenea altitudine nu este atât de ușor accesibil.

Mitul Kitzsteinhorn: mult mai mult decât un ghețar. E însuși GHEȚARUL. Prima regiune de schi pe ghețar din Austria. Sentimentul de aventură alpină este aici la el acasă 365 de zile pe an. Ghețarul este înconjurat de cele mai semețe piscuri ale Alpilor austrieci, iar sentimentul de aventură montană se oferă aici pe sine din perspectiva sa cea mai măreață. Descoperiți sentimentul intens de libertate la o altitudinde de peste 3000 metri deasupra mării – și aceasta în orice anotimp.

Citeste restul articolului »

Hallstatt- o stațiune turistică montană situată pe malul sudic al lacului Hallstättersee.

Hallstatt este o localitate în Austria Superioară (Oberösterreich), în zona Salzkammergut, Austria. Este o stațiune turistică montană situată pe malul sudic al lacului Hallstättersee, fiind considerată de mulți drept unul dintre cele mai pitorești orășele-port la un lac de munte. În stațiune se pot practica atât sporturile de iarnă și zborul cu parapanta, cât și ski nautic sau surfing. Stațiunea este vizitată anual de peste 1 milion de turiști. Vârful sezonului turistic se situează în perioada mai-octombrie.

Citeste restul articolului »

Innsbruck- respiră istorie prin toţi porii şi şi-a păstrat moştenirea medievală cu sfinţenie.

Bizarele formaţiuni stâncoase circulare sunt toate reale. Clădirile, care se cuibăresc în vale, pe malul Innului, sunt şi ele autentice. Una dintre particularităţile centrului vechi al Innsbruckului este faptul că aici Evul Mediu pare atât de modern. Din depărtare luceşte peste strada Herzog Friedrich Goldene Dachl (Acoperişul auriu), înălţat de Împăratul Maximilian I. Ca şi când cele 2657 de magnifice ţigle aurite ar trebui încă să împrăştie zvonurile despre dificultăţile financiare ale lui Maximilian. Liniştea Împăratului nu trebuie însă tulburată. El şi-a aflat mormântul de mult în impozanta Biserică imperială din Innsbruck.

Citeste restul articolului »

Kitzbühel-orasul perfect pentru a descoperi sportul si mancarea.

Nu exista schior adevarat sa nu fi auzit de Kitzbühel, renumita statiune austriaca de schi, cu 53 de instalatii de telecabina si 104 chilometri de piste. Dar printre atuurile acestei localitati se numara si numeroasele restaurante dedicate perioadei de “après ski”. Pentru un itinerariu “gurmand” se poate face o oprire la Hotel Tennerhof, posesor al unei stele Michelin, sau la Hotel Schwarzer Adler, unde se afla restaurantul Neuwirt. Aici ficatul de gasca la cuptor cu garnitura de migdale si sos de prune este doar una dintre specialitatile carora li s-a dus vestea.

Citeste restul articolului »

Zermatt, Elveţia-Un paradis al sporturilor de iarnă la înălţime.

Iarna, datorită zăpezile abundente, altitudinilor mari şi a ghetarului de pe Matterhorn, Zermatt oferă turiştilor unele dintre cele mai bune pârtii de ski din Europa, recomandate schiorilor şi snowboard-erilor cu nivel mediu şi avansat, deşi şi cei mai puţin experimentati au la dispoziţie o varietate mare rute, în regiunea gheţarului, în Klein Matterhorn. În zonă se afla una dintre cele mai eficiente reţele de cablu teleferic care duce schiorii în trei zone diferite de schi, la altitudini de peste 3.600 de metri.

Citeste restul articolului »

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"