etoro

Stațiunile balneoclimaterice din Vâlcea-Tratamente balneare.

Apele minerale din partea de nord a judetului Valcea sunt cunoscute pentru proprietatile lor curative inca din cele mai vechi timpuri.

Bogate in sulf, ioduri, minerale si alte elemente speciale, apele de aici sunt recomandate in tratarea si prevenirea unei palete largi de afectiuni, motiv pentru care, in jurul acestor izvoare miraculoase s-au dezvoltat in ultima suta de ani o serie de statiuni balneare.

Aici exista personal calificat si bai amenajate unde se pot urma o serie de cure terapeutice.

Bogate in ape iodurate, bromurate, sulfurate, sodice si asa mai departe, precum si in aeroioni si aerosoli (chiar si simpla respirare a aerului de aici are efecte pozitive asupra organismului nostru), Baile Govora sunt vizitate anual de persoane care vin aici pentru a se trata de diverse afectiuni.

Astfel, aici se trateaza bolnavii suferinzi de boli pulmonare, astm, infectii respiratorii, bronsite, dar si boli ORL (sinuzite, laringite, micoze), afectiuni ale aparatului locomotor (reumatisme), afectiuni ala aparatului digestiv, sau ale sistemului nervos.

Procedurile constau atat in cura interna cat si in cura externa, precum si in cura cu aerosoli.

In sec. XIX, apele de aici au fost comparate cu cele de la Karlovy Vary. Ele au atras atentia unor renumiti medici ai timpului (Carol Davila de exemplu) care au preluat monstre din izvoarele naturale din imprejurimi si le-au studiat proprietatile.

Apele de aici sunt bogate in sulf, bromurade, sodice, calcice, magneziene, izotone si slab iodurate, precum si multe alte proprietati care fac posibila existenta unor baze de tratament balneao.

La Baile Olanesti se trateaza in special afectiunile aparatului digestiv (hepatita, pancreatita, afectiuni biliare, gastrite, etc.), ale rinichilor si aparatului urinar, afectiuni metabolice (diabet zaharat) dar si boli respiratorii profesionale (provocate de expunerea la noxe si substante toxice) sau alergii.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"