etoro

Uimitoarea Cascada Niagara

Cascada Niagara Probabil cea mai cunoscută cascadă din lume este Niagara, un ansamblu format din trei ape de pe teritoriul Americii şi al Canadei: Cascada Americană şi Cascada Valul Miresei din SUA, iar din Canada avem Cascada Potcoavă. Niagara se găseşte la graniţele oraşelor New York, SUA, şi a provinciei canadiene Ontario.

Pe partea Americană cascada are o lăţime de aproximativ 363 metri, apa căzând de la o înălţime de aproximativ 21 metri, iar pe partea canadiană lăţimea este de 792 metri, apa căzând de la o înălţime de 51 metri. Debitul apei este cuprins între 2.832 şi 5.720 m³/s, iar media este de 4.200 m³/s.

Acum aproximativ 600 de ani, la sfârşitul ultimei perioade de glaciaţiune, gheţarii s-au topit formând lacul Erie, acesta curgând peste maluri formând răul Niagara care se varsă în lacul Ontario. Pentru prima dată în istorie, în anul 1936, atunci când s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, cascada a îngheţat formând o perdea de gheaţă de câteva sute de metri.

În anul 1800 primii turişti au putut vizita cascada Niagara, pe atunci fiind cel mai important punct turistic din America de Nord. Autorităţile locale ale oraşului New York declară Cascada Niagara parc naţional în anul 1885, iar un an mai târziu autorităţile din Ontario fac acelaşi lucru. Încă din 1800 această cascadă este unul dintre cele mai importante puncte turistice din America de Nord, poate chiar cel mai important punct turistic.

Turiştii care merg acolo pot face o plimbare cu elicopterul deasupra cascadei, iar pentru cei care nu sunt dispuşi să cheltuie foarte mulţi bani aici pot merge cu telegondola, însă această plecare se poate face numai de pe teritoriul Canadei.

Cu siguranţă una din cele mai frumoase atracţii poate fi reprezentată de o plimbare de-a lungul defileului, de la Podul Rainbow către Table Rock, de unde se pot observa ambele cascade, atât cea din partea americană, cât şi cea din partea canadiană.

Pentru amatorii de călătorit cu barca sau vaporul o altă atracţie turistică deosebită cu siguranţă este o plimbare cu una din bărcile de la Maid of the Mist, care pleacă la fiecare 30 de minute, atât de pe docurile din SUA, cât şi de pe cele din Canada. Preţurile pentru o astfel de plimbare încep de la 12 dolari şi pot ajunge şi până la 20 de dolari. Iată şi un filmuleţ dintr-o astfel de plimbare.

Curajosul acrobat American Nik Wallenda a traversat cursul cascadei trecând în Statele Unite ale Americii în Canada pe o frânghie de 550 metri în anul 2012, intrând în cartea recordurilor. Din această cauză alţi trei membri ai familiei sale au murit încercând să traverseze cursul apei.

Cascada Niagara9 Cascada Niagara8 Cascada Niagara7 Cascada Niagara6 Cascada Niagara5 Cascada Niagara4 Cascada Niagara3 Cascada Niagara2 Cascada Niagara1

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"