etoro

Vârful Omu din Munții Bucegi este vârful muntos clasat al șaselea între vârfurile muntoase din România!

Conform direcției Topografice Militare Române (DTM), la borna topografică din spatele stației meteorologice sunt 2.504,9 metri. Această estimare se regăsește pe foaia topografică L-35-87-D-b, 1:25.000 (1982) din cadrul ministerului. Această bornă din beton face parte din rețeaua de triangulație ordin I a României. La baza Cabanei Omu înălțimea este de 2.507 m, cu 2 metri peste borna topografică. Cel mai înalt punct natural din Munții Bucegi este de 2514 m, în vârful stâncii (bolovanului).

Vârful Omu este vizibil de pe creasta Pietrei Craiului, precum și din Valea Prahovei.

Pe Vârful Omu se află Cabana Omu, precum și Stația meteorologică Vârful Omu, care poate fi considerată locul cel mai înalt din România populat permanent.

Masivul Bucegi se află la extremitatea estică a Carpaților Meridionali, desfășurându-se între Valea Prahovei la est și culoarul Branului și Valea Ialomiței la vest. Masivul Bucegi, cea mai cunoscută zonă montană din România din punct de vedere turistic, are cu o suprafață de circa 300 kilometri pătrați și face legătura segmentului rectiliniu al Meridionalilor cu zona de curbură a Carpaților.

Masivul Bucegi este o cetate naturală prin complexitatea structurală și morfologică, cu vârfuri care depășesc 2500 de metri, abrupturi aproape verticale, masivitate și priveliști de o diversitate fără egal. E greu să lauzi Bucegii, pentru că sunt unici, sunt impresionanți, sunt spectaculoși, dar cunoscuți și călcați în picioare de toată lumea. Cu toate acestea cei care se bucură de frumusețile și liniștea lor, de celebra energie a vârfurilor, cei care pleacă urechea la tainele din străfundurile Bucegilor, sau care cred că, în Bucegi, este un fel de buric al univesului, știu prea puține despre realitățile din Bucegi.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"