etoro

Verdon Gorge, Franta: Marele Canion al Europei

gorges du verdon point sublN-o fi el la fel de lung precum Grand Canyon din America sau să aibă o pasarelă spectaculoasă, dar despre Verdon Gorge din Franţa se spune că este cel mai frumos canion din Europa. Apa turcoaz a râului Verdon oferă o notă aparte zonei şi însuşi canionului, iar numeroşii turişti se adună acolo pentru a face alpinism sau drumeţii, în special pe timpul verii. Verdon Gorge are o lungime de 25 de kilometri, iar adâncimea sa variază între 250 şi 700 de metri în punctul maxim. Cel mai popular segment al său este situat între oraşele Castellane şi Moustiers-Sainte-Marie, acolo unde râul a sculptat un crater spectaculos prin masa de calcar.

Verdon Gorge FranceVecinătatea sa cu Riviera Franceză îl face foarte uşor accesibil. Panoramele prietenoase şi extrem de impresionante vizual atrag în fiecare an pasionaţi de drumeţii, alpinişti sau iubitori ai sporturilor pe apă, precum caiacul, din întreaga lume. Alpinismul pe stânci este cel mai popular în această zonă, fiind disponibile aproximativ 1500 de rute. Fisurile, pilonii şi pereţii de stâncă ce par a fi infiniţi reprezintă un adevărat paradis pentru alpinişti.

Verdon Gorge FranceAlte puncte de atracţie din zonă îl reprezintă lacul Sainte-Croix, creat artificial, şi punctul de observaţie panoramic Rancoumas, din apropierea Podului Tusset, pentru cei cărora le plac drumeţiile. Dacă vă aflaţi în vizită la Cannes sau Aixe de Provence atunci nu trebuie să rataţi ocazia de-a merge şi până la Verdon Gorge, deoarece cu siguranţă nu veţi regreta şi veţi pleca de acolo cu amintiri deosebite.

Verdon Gorge France

Verdon Gorge France

Verdon Gorge France

Verdon Gorge France

Verdon Gorge France

Catarari pe stanca

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"