etoro

Zermatt, Elveţia-Un paradis al sporturilor de iarnă la înălţime.

Iarna, datorită zăpezile abundente, altitudinilor mari şi a ghetarului de pe Matterhorn, Zermatt oferă turiştilor unele dintre cele mai bune pârtii de ski din Europa, recomandate schiorilor şi snowboard-erilor cu nivel mediu şi avansat, deşi şi cei mai puţin experimentati au la dispoziţie o varietate mare rute, în regiunea gheţarului, în Klein Matterhorn. În zonă se afla una dintre cele mai eficiente reţele de cablu teleferic care duce schiorii în trei zone diferite de schi, la altitudini de peste 3.600 de metri.

Vara, atracţiile turistice sunt drumeţiile montane, alpinismul şi traseele cu trenuleţul cu cremalieră sau telecabina până pe culmi, pentru a admira peisajele verzi, vârfurile munţilor veşnic în zăpadă, gheţarii, pârâiaşele şi cascadele, sau pentru a observa dolofanele marmote care ies la soare.

Amatorii de shopping au de unde alege, predomină magazinele de suveniruri şi cele de echipamente sportive destinate iubitorilor muntelui, toate la prețuri pe măsura renumelui staţiunii exclusiviste.

La restaurante, gurmanzii au de ales între mâncărurile tradiţionale, brânza fondue fiind în topul preferinţelor.

În Zermatt, situat la altitudinea de 1620 m, nu se poate ajunge cu maşina sau autocarul, mijloacele de transport se parchează în localitatea Tasch şi de acolo se ia trenul montan pentru o călătorie de 10 minute, astfel încât staţiunea este una dintre cele mai curate şi relaxante din Europa.

Clima este deosebit de bună, cu 300 de zile de soare pe an şi cele mai mici cantităţi de precipitaţii din Elveţia, iar aerul la Zermatt este foarte curat deoarece în localitate circulă doar vehicule electrice şi, în multe privinţe, zona este cu un loc foarte sigur.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"