etoro

Agentiile de turism se zbat pentru a lega 1 MAI – ZIUA MUNCII de MINI-VACANTA de PASTE

Mini-vacanta de ziua muncii si paste in bucovina

Bucovina

Bugetarii ar putea avea, în acest an, o mini-vacanţă între 1 şi 6 mai. Propunerea aparţine agenţiilor de turism, care au cerut ca ziua de 1 mai, care pică miercuri, să fie legată de mini-vacanţa de Paşte (4, 5, 6 mai).

Dacă premierul Victor Ponta şi Guvernul României acceptă propunerea făcută de Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism şi Asociaţia Litoral-Delta Dunării, zilele de 2 şi 3 mai vor fi declarate ZILE LIBERE naţionale. Astfel, bugetarii ar putea intra în vacanţă la finalul zilei de 30 aprilie şi ar urma să revină la serviciu pe 7 mai.

„Conform tradiţiei, litoralul românesc este destinaţia-vedetă pentru mini-vacanţa de 1 mai, care în acest an, printr-o conjunctură fericită, cade în aceeaşi săptămână cu Paştele. Mini-vacanţa de şase zile ar stimula turismul în România, ceea ce ne-ar permite să dăm un start excelent sezonului estival 2013, a precizat preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Asociaţiei.

ZILELE LIBERE de 2 şi 3 mai ar urma să fie recuperate pe parcursul anului 2013, mai arată Martin.

Asociaţia Litoral-Delta Dunării a înaintat deja Ministrului Turismului, Maria Grapini, şi autorităţilor locale mai multe propuneri de evenimente care să aibă loc în perioada 1-6 mai.

„Întrucât în acest an ziua de 1 Mai va coincide cu săptămâna Sărbătorilor Pascale, patronatele hoteliere, împreună cu agenţiile de turism, au pregătit deja pachete speciale, specifice fiecărui eveniment, precum şi pachete comune, care să includă perioada 30 aprilie-07 mai, cu preţuri care pornesc de la 60 de lei de persoană / noapte la hotelurile de 3*, de la 100 de lei de persoană / noapte la hotelurile de 4* şi de la 229 de lei / persoană pe noapte la hotelurile de 5*, în funcţie de serviciile pe care le oferă fiecare unitate de cazare”, se mai arată în comunicat.

În 2013, patru dintre cele 12 ZILE LIBERE legale cad în weekend. Iată toate cele 12 zile libere din 2013:

1 mai (miercuri) – Ziua Muncii
5 mai (duminică), 6 mai (luni) – Paştele
23 iunie (duminică), 24 iunie (luni) – Rusalii
15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei
1 decembrie (duminică) – Ziua Naţională a României
25 decembrie (miercuri), 26 decembrie (joi) – Crăciunul.

Sursa: gândul.info

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"