etoro

Desertul de sare Salar de Uyuni

Partea de sud a Boliviei, dar şi Lipez, sunt un must see atunci când vorbim despre destinaţii turistice din America de Sud. Aici vei întâlni cu siguranţă unele din cele mai frumoase peisaje din viaţa ta de turist.

Salar de Uyuni

Sursa foto: memrise.com

Un deşert de sare? Salar de Uyuni este unul din cele mai vizitate situri de pe continent, alături de Machu Picchu. Această întindere de sare se află la o altitudine de 3668 de metri şi făcea parte altădată dintr-un lac preistoric gigantic. Acesta a secat însă şi a lăsat o întindere de 12500 kilometri pătraţi. Deşertul Salar este un sit turistic cu un peisaj care îţi va tăia respiraţia şi unde orizontul nu are limite, cu o imensitate fără sfârşit.

Acest vast deşert are un aspect suprarealist, este perfect plat şi acest lucru face din el o gigantică oglindă. Aspectul său însă depăşeşte orice imaginaţie. Natura impune aici cel mai mare respect. Un sit unic şi prin calmul şi seninătatea sa.

salar de uyuni bolivia

Sursa foto: planetden.com

Suprafaţa sa imaculată, un teren virgin pentru toate visurile fiecăruia, este presărată cu mici insuliţe de unde poţi admira priveliştea, poţi medita, poţi fotografia sau poţi lua picnicul.

Vulcanul Tunupa care se află în partea de nord a deşertului, tine un «ochi» aţintit asupra insulei Incahuasi care este acoperită cu sute de cactuşi. Un deşert alb presărat deci cu cei mai frumoşi cactuşi care vibrează în culori ireale. Trebuie să descoperi şi lagunele multicolore care se afla în regiunea Lipez.

Salar de Uyuni color

Sursa foto: boomsbeat.com

În plus, regiunea este una din cele mai remarcabile din Bolivia, cu o mulţime de situri impresionante – cu alinieri de vulcani, cu văi de lavă, cu lagune extrem de verzi sau extrem de albastre, roşii chiar, cu spaţii deşertice de unde răsar ici şi colo câteva gheizere. Laguna verde îşi schimbă culorile de câteva ori pe zi iar culorile sale minunate sunt date de conţinutul puternic de magneziu şi de arsenic. În schimb, laguna roşie are peste 30000 de flamingo de trei specii diferite. Lagunele sunt deci o altă comoară a regiunii. O veritabilă mină de aur pentru cei care iubesc plimbările. Salar de Uyuni nu are decât două limite – cerul şi munţii.

enhanced buzz

Sursa foto; buzzfed.com

O călătorie la Salar de Uyuni te va face să trăieşti senzaţii unice, miraje şi efecte optice, din cauza radiaţiilor şi a altor fenomene surprinzătoare. Succesiunea de peisaje naturale şi de forme capricioase te va vrăji şi te va captiva în acelaşi timp.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"