etoro

Gimmelwald, un sat de poveste din Alpii Elvetieni

Traseul Gimmelwald Gimmelwald este un sat montan superb ce se află în regiunea Berner Oberland sau Berna Superioară a Elveţiei, pe partea vestică a văii Weisse Lutschine. Regiunea cuprinde lacul Thuner şi lacul Brienzer precum şi văile situate lângă aceste lacuri. Este locul perfect pentru dependenţii de Alpi deoarece oferă privelişti fabuloase cu formaţiuni stâncoase deosebite, munţi colorati şi piscuri impresionante. Pe lângă împrejurimile pitoreşti, călătorii sunt atraşi de liniştea acestor locuri şi sentimentul de relaxare pe care ţi-l oferă.

 

Gimmelwald Elveţia Gimmelwald poate fi parcurs în doar 30 de minute şi are o populaţie de aproximativ 130 de locuitori, iar principalele activităţi pe care le intreprind aceştia sunt agricultura şi turismul. Un detaliu interesant în legătură cu acest loc este că a fost salvat de la dezvoltarea unei staţiuni de schi după ce a fost declarat în mod fals că zona prezintă pericol de avalanşă. În timp, satul şi-a păstrat vii vechile tradiţii şi independenţa faţă de turismul modern. Este un loc în care majoritatea caselor şi-au păstrat trăsăturile originale, în ciuda renovărilor şi transformărilor la care au fost supuse de-a lungul anilor. În Gimmelwald nu există magazine sau alimentare, singurele specialităţi culinare pe care le puteţi găsi sunt cele provenite direct de la producătorii locali.

 

Stanca Gimmelwald În zonă sunt destule lucruri cu care-ţi poţi umple timpul, indiferent că e vorba despre drumeţii, schi, alpinism sau o sesiune de zbor cu parapanta. Tot ce trebuie să ai la tine este spiritul de aventură! Drumeţia pe care oricine ajunge în Gimmelwald trebuie să o facă, măcar o parte din ea la pas şi apoi să ia telegondola în caz că nu mai duce fizic, este aceea către Schilthorn sau „Ascunzătoarea lui Blofeld” din filmul cu James Bond „On Her Majesty’s Secret Service.”

 

Ascunzatoarea Schilthorn Accesul în sat se face cu maşina de la Interlaken (o jumătate de oră) sau Berna (o oră). Nu uitaţi să opriţi înainte la alimentara Murren pentru a vă face anumite provizii, deoarece, aşa cum spuneam mai sus, în Gimmelwald nu există aşa ceva.

Alpii Elvetieni

 

Muntii Gimmelwald

 

gimmelwald

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"