etoro

Orasele „secrete” ale Italiei

Ce oraş îţi vine prima dată în minte când auzi numele acestei ţări? Cu siguranţă Roma, Florenţa sau Milano. Însă Italia mai are o mulţime de oraşe, la fel de frumoase ca cele amintite, însă mai puţin cunoscute.

 

Bergamo

Rasaritul in Bergamo

Sursa foto: wikipedia.org

Bergamo este adesea eclipsat din cauza proximităţii de oraşul Milano. Însă nu trebuie să te laşi descurajat de acest lucru deoarece are o mulţime de lucruri de oferit. Oraşul Bergamo este situat pe un deal, la poalele Alpilor, în apropierea magnificului lac Iseo. Ruinele veneţiene sunt vizibile peste tot în oraş, în Piazza Vecchia, în centrul istoric, în cadrul bisericii Santa Maria Maggiore, conferindu-i oraşului un stil distinct. Dacă eşti genul sportiv, Alpii îţi oferă ocazia de a schia iarna. Dacă preferi să te relaxezi într-una din numeroasele cafenele din Bergamo, nu uita să guşti faimoasa prăjitură Polenta e Osei.

Montalcino

Montalcino Toscana Italia

Sursa foto: wikipedia.org

Înconjurat de podgorii şi livezi de măslini, Montalcino este un oraş medieval rustic, situat pe o colină toscană. La Montalcino se găseşte unul din cele mai bune vinuri din lume, Brunello di Montalcino. Noaptea, misterioasele străduţe luminate slab sunt superbe. Dimineaţa, aroma produselor de patiserie calde se propagă în piaţă.

 

Siracuza

italia sicilia messina madonna della lettera qugu

Sursa foto: interra.ro

Situat în partea de sud-est a Siciliei, în mijlocul merii Ioniene, Siracuza găzduieşte cei mai amabili şi cei mai primitori oameni din Italia. Restaurantele sunt specializate în delicatese precum Frutta di Mare şi Pasta con Sarde. La Siracuza vei găsi pieţe pitoreşti, clădiri cu arhitectură superbă, unele fiind pictate în roz sau în violet. Oraşul adăposteşte câteva ruine greceşti. Duminică după-amiaza, Piazza Santa Lucia (în care se află celebrul Dom ridicat în onoarea Sf. Lucia, patroana oraşului) este plină de familii cu copii. Un sentiment general de linişte şi pace pune stăpânire pe întreg oraşul. Timpul parcă se scurge altfel aici.

 

Matera

Matera

Sursa foto: redbubble.net

Dacă acest oraş ţi se pare ieşit dintr-un film biblic, ei bine nu te înşeli deloc. Patimile lui Christos, Evanghelia după Matei, Regele David, toate aceste filme biblice au fost filmate aici. Situat într-o regiune meridională, oraşul şi împrejurimile sale au un aer mai degrabă primitiv. Cea mai veche parte a oraşului, cunoscută sub numele de Sassi, este plină de peşteri care, în urmă cu 9000 de ani, erau locuite.

 

Lucca

Lucca Italia

Sursa foto: hoteltettuccio.it

Dacă eşti în căutarea unei escapade medievale, oraşul Lucca este locul ideal. Un oraş fortificat fermecător, situat în regiunea Toscană, oraşul Lucca nu a fost încă invadat de turişti. Odată ajuns în oraş, ai impresia că eşti transportat cu câteva secole în urmă.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"