etoro

Parcul National Lacurile Plitvice, Croatia

Cascadele Lacului Plitvice

Sursa articol si poze: tourismontheedge.com

Parcul Naţional Lacurile Plitvice este situat în Europa de Sud-Est, în Croaţia, la jumătatea distanţei între Zagreb şi Zadar. El se întinde pe aproape 29.685 hectare, dintre care 200 ha reprezintă lacurile propriu-zise. Este unul dintre cele mai faimoase locuri din Croaţia şi despre care se discută cel mai mult printre pasionaţii de călătorii. Parcul naţional a fost înfiinţat în 1949 şi este situat în zona muntoasă carstică din Croaţia centrală, aproape de graniţa cu Bosnia şi Herţegovina. 16 lacuri minunate care sunt inteconectate de cascade uluitoare reprezintă „esenţa” acestui scenariu desprins parcă dintr-o altă lume.

 

Parcul National Lacurile Plitvice Culoarea apei acestor lacuri diferă în funcţie de mineralele pe care le primesc. Pădurile sunt răspândite de-a lungul întregii suprafeţe a parcului, iar fauna şi flora sunt unice. Făcând un tur al Lacurilor Plitvice veţi descoperi o mulţime de peşteri şi poteci neobişnuite care vă vor face să le ţineţi minte toată viaţa.

Parcul National Lacurile Plitvice 7

Pentru a ajunge în parc este suficient să luaţi autobuzul din Zagreb (capitala Croaţiei), Zadar sau Split. Accesul în parcul respectiv se face pe bază de bilet, iar acesta poate fi achiziţionat chiar de la întrare şi acoperă transportul cu barca şi autobuzul. În mod normal, turul complet al lacurilor se poate face în patru ore, dar ce motiv aţi avea să vă grăbiţi? La ce privelişti uimitoare sunt, oricine şi-ar dori să prelungească tot mai mult fiecare clipă petrecută acolo. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO datorită „frumuseţii naturale uluitoare şi producţia netulburată de travertin prin acţiuni chimice şi biologice.

Parcul National Lacurile Plitvice 4

În caz că doriţi să faceţi o vizită acestui parc impresionant şi al Croaţiei, în general, puteţi face rezervările prin intermediul site-urilor bjr-vacanţe, Ocazii Turistice sau folosind motoraşul de mai jos. Alegeţi oferta cea mai potrivită pentru voi la momentul actual şi, dacă v-aţi decis să mergeţi în Croaţia datorită acestui articol, trimiteţi-mi o vedere de acolo pe mail şi lăsaţi o impresie în secţiunea de comentarii.

Parcul National Lacurile Plitvice 6

 

Parcul National Lacurile Plitvice 5

 

Parcul National Lacurile Plitvice 3

 

Parcul National Lacurile Plitvice 2

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"