etoro

Serbia, cea mai trendy destinatie pentru anul 2015

Serbia nu ţi se pare atrăgătoare la prima vedere? Şi totuşi, a fost aleasă printre cele mai trendy destinaţii pentru anul 2015.

Belgrad Ueberblick Stadt

Sursa foto: seytour.ro

O ţară care a suferit o mulţime de metamorfoze în ultimul an, Serbia are o mulţime de oferit – munţi, spaţii verzi sau râuri sălbatice, un paradis pentru orice turist activ, cu alte cuvinte.

Belgrad, o metropolă unică de pe malul Dunării. Nu am putea descrie Belgrad într-un singur cuvânt. Este locul unde s-au îmbinat culturile creştine şi otomane, teatrul a numeroase războaie în care a fost distrus în întregime sau parţial. Este un oraş al contrastelor, cu un popor vesel, cu o gastronomie delicioasă, cu insule şi parcuri primitoare, cu posibilităţi de ieşire şi cu o bogăţie culturală minunată.

Fortăreaţa Belgradului, inima istorică a oraşului. Simbolul oraşului, fortăreaţa are 2000 de ani de istorie şi se afla în Parcul Kalemegden, oferind o privelişte minunată asupra Dunării. La apus de soare, îndrăgostiţii invadează locul.

fortareata kalemegdan din belgrad

Sursa foto: infotour.ro

Diversitate arhitecturală – de la clasicism la modernism. Plimbându-te prin Belgrad vei avea impresia că te plimbi printr-un manual de arhitectura- de la stilul balcanic la clasicism, până la neo-renascentist şi neo-barcoc, toate stilurile se regăsesc aici. Bisericile sunt şi ele magnifice. Cea mai impresionantă este St. Sava.

Ada Ciganlija – o oază de pace. Insula Naturală Ada face ca aceasta destinaţie să fie într-adevăr unică. Parcul Topcider merită şi el să fie vizitat. Un parc romantic care respiră aceeaşi grandoare ca pe vremea dinastiei Obrenovic.

Ciclism de-a lungul Dunării. Dunărea se întinde în Serbia pe aproape 460 de km. De la Apatin în nord-vest poţi urma circuitul Euro Velo 6 până la Kladovo. Vei trece prin marile oraşe precum Novi Sad şi Belgrad, prin parcul naţional Fruska Gora şi regiunea viticolă Morava.

serbia3

Sursa foto: ustadzjundy.blogspot.com

Mountainbike în Munţii Tara. Parcul Naţional Tara din partea de vest a Serbiei este “the place to be” dacă eşti în căutare de aventură. Munţii alcătuiesc cu Bosnia o frontieră naturală. Kopaonik, o staţiune de schi celebră este şi un paradis pentru mountainbike.

Rafting şi kayak pe râurile din munţi. Lacul Sava sau Bela Crkva sunt ideale pentru activităţi nautice de tot felul. Dar şi răul Lim, un rău sălbatic din munţii Tara sau fluviul Ibar.

Cele mai bune poteci pentru drumeţii. În Serbia se găsesc numeroase spaţii verzi minunate. Cea mai frumoasă este Stara Planina din est care îţi va permite să admiri Bulgaria, Macedonia sau Kosovo de pe spectaculosul vârf Midzor.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"