etoro

Singapore, locul unde te simti ca-n AVATAR

Parcul MerlionRepublica Singapore este un stat-oraş insular şi cea mai mică ţară din Asia de Sud-Est. Este situată la sudul peninsulei Malay şi a statului malaysian Johor, 137 km nord de la Ecuator.
Singapore are o suprafaţă de 692.7 km² şi este alcătuită din 63 de insule, inclusiv insula principală Singapore. Există două conexiuni cu Johor, Malaysia – Johor – Singapore Causeway în nord, şi Tuas Second Link în vest. Jurong, Pulau Tekong, Pulau Ubin şi Sentosa sunt cele mai importante dintre multele insuliţe din Singapore. Bukit Timah Hill este cel mai înalt punct natural din Singapore având 166 metri altitudine.

Numele Singapore a derivat din cuvintele limbii Malay, singa (leu) şi pura (oraş), care la rândul lor provin din limba sanscrită. Folclorul atribuie aceste nume unui prinţ din Sumatra al secoulului al 14-lea , numit Sang Nila Utama, care, s-a adăpostit pe insulă după o furtună, şi care a redenunumit-o Oraşul Leilor după ce a zărit aici un leu feroce.

Iată şi ce poţi vizita dacă ajungi în Singapore:
Merlion Park with city skyline in backgroundParcul Merlion; Merlion emblema naţională, este o bestie mitologică aşezată la buza răului.
Pentru prima dată în istorie, Merlion a fost deschis publicului în 1972, atunci când a şi fost finalizat, este foarte frumos, în special noaptea, când se aprind luminile şi când începe să scoată apa pe gură.

Podul elginPodul Elgin, acesta a fost construit în 1929, podul Elgin poartă numele guvernatorului Indiei pe vremea aceea. Scopul în sine al construcţiei a fost acela de a face legătura comercianţilor chinezi din partea de sud a răului Singapore cu negustorii indieni din partea de nord. Astăzi poţi ajunge aici fie de pe North Brodge Road, fie de pe South Bridge Road.

Sentosa– Celebra Fântână Muzicală Sentosa, este foarte frumoasă, dacă ai ocazia să ajungi în Singapore merită să treci pe aici, ai ocazia să admiri o adevărată fântâna care dansează printre lumini şi culori. Folosind o tehnologie avansată, sunt posibile peste 19 formaţiuni, iar apa care se pot înălţa până la 20 de metri.

istana-in-singaporeIstana, a fost construită în 1869, astăzi fiind reşedinţa preşedintelui din Singapore, întrecut fiind reşedinţa guvernatorului britanic. Ceea ce în trecut a fost o adevărată plantaţie de nucşoară, astăzi este un imens teren de golf. Istana este deschisă publicului doar în cele cinci sărbători oficiale.

Podul Benjamin ShearesPodul Benjamin Sheares a fost construit în 1977-1981,şi este poate cel mai impresionant pod din lume. Cu siguranţă vei rămâne uimit de peisajul pe care îl oferă atunci când te afli pe el.

Gardens by the Bay– Dar piesa de rezistenţă, după părerea mea, o reprezintă „Gardens by the Bay”, o imagine desprinsă parcă din filmul Avatar.Gardens by the Bay

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"