etoro

Telegondola din Mamaia

telegondola mamaia Dacă în urmă cu câteva zile vă povesteam despre Transalpina, acum m-am gândit să mergem puţin mai spre Est şi să vorbim despre Telegondola din Mamaia. Proiectul telegondola din staţiunea Mamaia a reprezentat o premieră pentru ţara noastră. Instalaţia complexă de transport prin cablu este destinată turiştilor care doresc să admire întreaga panoramă a staţiunii turistice. Îmbarcarea se realizează în două staţii, prima dintre acestea fiind amplasată chiar lângă Hotelul Perla, iar cea de-a doua lângă Cazinoul din Constanţa. Între aceste două puncte de reper deplasarea are loc pe ambele sensuri în cabine atât de culoare galbenă, cât şi de culoare roşie. Astfel, plutind la o înălţime de 50 m peste cele mai înalte hoteluri din Mamaia, turiştii pot admira de la bordul cabinelor o privelişte deosebită asupra Mării Negre, dar şi a oraşului Constanţa pe o lungime de 2,1 km. Durata călătoriei este de circa 7 minute, însă cu siguranţă turiştii vor fi încântaţi pe tot parcursul acesteia.

 

Echipamentele folosite în elaborarea acestui proiect sunt de ultimă generaţie, în conformitate cu stantardele internaţionale, iar gradul de siguranţă este maxim. Gondolele sunt în număr de 49, sunt închise, prezintă o ventilaţie naturală, sunt puternic vitrate, fapt pentru care vizibilitatea este excelentă, au o protecţie puternică împotriva soarelui, fiecare dintre acestea putând găzdui 8 persoane în acelaşi timp. În timp ce gondolele plutesc asupra staţiunii, viteza de deplasare a cablului este de aproximativ 5 m pe secundă, iar înclinaţia maximă a acestuia este de 19,72 %. De asemenea, trebuie menţionat faptul că instalaţia funcţionează la nivel maxim atunci când numărul de persoane ajunge într-o singură oră la 1500.

 

Turiştii au posibilitatea de a achiziţiona un bilet în valoare de 8 lei pentru o călătorie cu telegondola dus, iar în cazul în care aceştia doresc un bilet dus – întors, vor fi nevoiţi să plătească suma de 15 lei. De asemenea, în cazul în care turiştii sunt cazaţi într-o altă zonă decât staţiunea Mamaia (dar cu atatea oferte de cazare nu are rost să mergeţi prea departe), dar totuşi doresc să arunce o privire de la înălţime asupra împrejurimilor, pot lua din oraşul Constantă autobuzul cu numărul 41 pentru a ajunge la destinaţie sau maxi – taxi cu numărul 305 sau 310. Astfel, în cazul în care turiştii călătoresc cu autobuzul, vor plăti un bilet pentru două călătorii în valoare de 3 lei, în timp ce pentru o singură călătorie cu maxi – taxi, vor scoate din buzunar 2 lei.

 

În vara anului 2006, mai exact la data de 16 iulie a fost inaugurat acest teleferic modern ce a costat în întregime circa 3,5 milioane de euro. În vara anului 2011 au existat discuţii în legătură cu punerea în funcţiune a telegondolei din cauza lipsei banilor pentru înlocuirea unor piese importante, însă aceste probleme au fost remediate în timp.

Sursa: http://www.cazare10.ro/localitate-mamaia/obiectiv-turistic/telegondola-din-mamaia.html

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Un comentariu to “Telegondola din Mamaia”

  1. Delia says:

    E frumoasa privelistea de sus 🙂

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"